Yıldırım'da kentsel dönüşümde temel atma Mart 2016'da
Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve riskli yapılardan kurtulmak amacıyla Yıldırım Belediyesi tarafından detaylı bir şekilde ele alınan Yıldırım Mevlana kentsel dönüşüm projesinde temel atma tarihi Mart 2016 olarak açıklandı.

Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yeni ve çok özel bir kent oluşturmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve çok kısa bir süre içerisinde önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

Toplam 55 hektarlık bir alan uygulanacak olan Mevlana Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili de bilgi veren Edebali, "
Mart ayı sonunda temeli atıp projenin startını vereceğiz. 3 yıl içinde, yani 2019'da da bitirmeyi düşünüyoruz. Görevimiz bitmeden bu projeyi bitireceğiz. Topluca bir araya gelip vatandaşın uzlaşma önerilerini de aldık. Mevlana kentsel dönüşüm projesinde modern, nitelikli ve esnek az katlı binalarda 60 metrekareden 140 metrekareye kadar daireler var. Bu yeni bir konsept olacak. Boşaltılan binalarda inşaat başlayacak. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. İnşaatlar başladığında vatandaş vereceği konutun karşılığında alacağı daireyi görecek. Başka bir yere taşındıysa yasanın verdiği kira hakkından yararlanacak" dedi.

Tuğba Gülten / Emlaksayfasi.com.tr



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181