Yıldırım hızıyla dönüşüm başlıyor
Kent gazetesinde yer alan habere göre; Yıldırım Belediyesi titiz bir şekilde alt yapısını hazırladığı kentsel dönüşüme start veriyor. Yeni Yıldırım adlandırabilecek Mevlana Mahallesi kentsel dönüşüm projesi'nin 55 hektarlık alanda uygulanacağını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, konutların yanı sıra ticaret alanları, alışveriş merkezleri, sosyal donatı alanlarıyla çok özel bir kent ortaya çıkacağını söyledi.

Sokak kültürü korunacak

Yıldırım Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerinde kat sayısının kısıtlı olduğunu, çok yüksek binalardan oluşmadığına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, esnek binalarla sokak kültürünü muhafaza edeceklerini söyledi. Yüksek İhtisas Hastanesi karşısından inen Samanlı Bulvarı ile Samanlı kavşağından Otosansit'e giden 11 Eylül Bulvarı'nın kesiştiği bölgeden projenin startına başlayacaklarını kaydeden Edabali, "Yeni Yıldırım olarak adlandırabilecek Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 55 hektarlık alanda uygulanacak. Konutların yanı sıra ticaret alanları, alışveriş merkezleri, sosyal donatı alanlarıyla çok özel bir kent ortaya çıkacak. Şehircilik anlamında yeni bir yaşam seviyesine çıkacağız. Bisiklet yolları, yaya yolları, cami, okul, sağlık alanları ve pazar alanlarıyla yeni bir kent olacak. Yeni biz yeni bir mahalleden çok yeni bir kentte yaşam alanı planladık"dedi.

Mart ayında temel atılacak
Başkan Edebali, "Proje aşamasından sonra ihaleye çıkacak. Mart ayı sonunda temeli atıp projenin startını vereceğiz. 3 yıl içinde, yani 2019'da da bitirmeyi düşünüyoruz. Görevimiz bitmeden bu projeyi bitireceğiz. Topluca bir araya gelip vatandaşın uzlaşma önerilerini de aldık. Mevlana'daki kentsel dönüşümde modern, nitelikli ve esnek az katlı binalarda 60 metrekareden 140 metrekareye kadar daireler var. Bu yeni bir konsept olacak. Boşaltılan binalarda inşaat başlayacak. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. İnşaatlar başladığında vatandaş vereceği konutun karşılığında alacağı daireyi görecek. Başka bir yere taşındıysa yasanın verdiği kira hakkından yararlanacak" dedi.


Kent Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181