Antalya Green Hub, Y.Mimar Alper Derinboğaz imzası taşıyor!
Tanıtımı ilk kez dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016’da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin standında yapılan ve fuar katılımcılarından büyük ilgi gören Alper Derinboğaz tasarımı Antalya Green Hub, Antalya kentine yeşil ile iç içe yeni bir yaşam tarzı öneren sürdürülebilir nitelikleriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda proje, uygulamaya yönelik olarak bu ölçekte yerel yönetim, geliştirici ve mimari tasarımın bir araya geldiği ilk proje olma niteliğini de taşıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez’in Santral bölgesini dönüştürmek üzere başlatmış olduğu Antalya Green Hub projesi, Alper Derinboğaz tarafından şehrin kültürü ve yerel hafızası iyi okunarak, yeni ve bütünlükçü bir kentsel tipoloji oluşturma hedefiyle ele alınmış ve Toros eteklerinin yeşil dokusu kent içlerine taşınarak Antalya’yı boydan boya kateden yeşil bir koridora dönüştürülmüş.

Akdeniz ikliminin zorlayıcı sıcaklığına çözüm olarak doğal ve pasif iklimlendirme yöntemlerini öneren masterplanda kullanılan kentsel grid, hakim rüzgar yönüne doğru konumlandırılıyor ve doğayla bütünleşiyor. Bu sayede doğal havalandırmayla iyi bir hava kalitesi elde edilen projede aynı zamanda sosyal aktiviteler için çeşitli açık hava tesisleri de bulunuyor. Güneş enerjisi üreterek enerji ihtiyacının bir kısmını karşılayabilen mahalleler, aynı zamanda atık suyu arıtarak yeniden kullanabiliyor. Bu nitelikleri ile sürdürülebilir olmayı hedefleyen Antalya Green Hub projesinin içerisinde kent parkı, şehir ormanı, Doğa Tarih Müzesi gibi kente önemli kazanımlar sağlayacak kamusal alanlar bulunuyor. Proje konut ve kamusal alanların yanı sıra, açık ve kapalı spor merkezleri, sosyokültürel mekanlar, ticaret ve ofis alanları (pasajlar, oteller, modern pazar ve çarşı alanları), sağlık ve eğitim tesisleri ile kentin önemli ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor.

Antalya’nın emlak standartlarını ve değerini yükseltecek...
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar dolarlık yatırımı sonucunda hayata geçecek olan Antalya Green Hub masterplan projesi Antalya'ya yeni bir yaşam tarzı önererek katma değer yaratacak. Belediye, proje ile toprak sahipleri ve yatırımcıların kazançlarının optimize edilmesine de olanak tanıyacak. Proje sayesinde toprak sahipleri toplamda 420.000 m2’lik konut alanından 350 milyon dolar kazanacak. Belediye ise 250.000 m2’lik konut ve 200.000 m2’lik ticaret alanından toplamda 250 milyon dolar kazanç elde edecek. Projeyle birlikte 60 milyon dolar karşılığında bölgedeki tüm alt yapının da yenilenmesi hedefleniyor.

3-6 sene içerisinde Antalya’nın emlak standartlarını yükseltmesi öngörülen ve Eylül 2016’da inşaatı başlayacak olan projenin yapım sürecinde ilk adımın Eylül 2018’de ikinci adımın ise Haziran 2019’da tamamlanması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181