Brezilya'ya su altı gökdelenleri inşa edilecek!
Su altında yaşam hayal olmaktan çıkıyor. Belçikalı tasarımcı Vincent Callebaut tarafından hayata geçirilmesi planlanan ‘Aequorea’ projesiyle 20 bin kişinin yaşayacağı bir yaşam alanı kurulması hedefleniyor.

KENDİ ENERJİSİNİ VE ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
Dünyada bir ilk olacak yaşam projesinde sualtı gökdelenlerinin yer alacak olması dikkat çekiyor. Çevre dostu yönüyle öne çıkan su altı kasabası, kendi enerjisini ve elektriğini üretecek.

2050'DE HAYATA GEÇİRİLECEK
2050’de hayata geçirilmesi planlanan su altı gökdelenlerinin yeri için Brezilya’nın Rio De Janerio kıyıları düşünülüyor.

TARIM YAPILABİLECEK
Tasarımcı Callebaut, ekolojik su altı yaşamında her bir metrekarenin 1.430 sterline (6.150 TL) mâl olacağını açıklarken, ekolojik evlerde tarım yapılabileceğini ve okyanustan balık tutulabileceğini söyledi.

TEMİZ SU İHTİYACI TESİSLERLE SAĞLANACAK
Su altı kabasında, evler, ofisler, laboratuarlar, tarım alanları ve deniz çiftlikleri yer alacak. Temiz su ihtiyacı ise okyanus sularını arıtmak için açılacak tesislerle sağlanacak.







Ensonhaber


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181