Efekta Mimarlık Fikirtepe'de 6 projeye imza atıyor!
Efekta Mimarlık, Fikirtepe’de inşaat yapan firmalar ile anlaşarak 6 ayrı projenin mimarlığını üstlendi. Toplam 850 bin m2 büyüklüğe karşılık gelen projenin bir kısmının temelleri atıldı ve inşaatlar hızla yükseliyor. Diğer bir kısmının da ruhsat işlemleri devam etmek de. Toplam 37 projenin yapılacağı Fikirtepe’de 2002 den beri kentsel dönüşüm projesi ve mimari projeler yapan Efekta Mimarlık, geçmişten gelen tecrübeleri ile Fikirtepe’de çevreye duyarlı geniş yeşil alanları olan projeler üretmeyi hedefledi.

Efekta Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Kayhan Çakanel, kentsel dönüşüm projelerinde müteahhitlerle yeşil alan konusunda mücadeleler vererek en iyisini yapmaya çalıştıklarını, işin sonunda ortaya çıkan projeleri müteahhitlerin de beğendiğini söyledi. Çakanel ‘’Mimarlık ofisi olarak ürettiğimiz projeler ile herkesin kazanmasını hedefliyoruz. Hem mütahit hem de alıcı yaptığı yatırımdan memnun oluyor. Çevreci rahat yaşam alanına sahip yeşil dokunun bol olduğu projeler tasarlıyoruz. Bu da projenin prim oranını yükseltiyor. Bunun nedeni de hem iç hem dış sosyal donatıları geniş tutmamız, çevreye olan saygımız ve yenilebilir enerji teknolojilerini kullanmamızdır’’ dedi. Çakanel, ayrıca projelerin tamamında yağmur suyunun da toplanarak, su faturalarının da düşürüldüğünü söyledi.

Konut projelerinin yanında ofis projeleri de hazırladıklarını söyleyen Çakanel bunların arasında Türkiye’nin en büyük ofis projesi olan Business İstanbul’da 6 kulenin yer aldığını belirtti. Fikirtepe dışında da birçok ayrı bölgede proje üstlendiklerini söyleyen Çakanel ‘’Halkalı, Esenler, Tarabya, Mecidiyeköy, Çengelköy projelerine de devam ediyoruz. Bunların arasında Mecidiyeköy’deki Hilton Sitesi kentsel dönüşüm projesi önemli projeler arasında yer alıyor’’ diye konuştu.

Dubai’ye açılıyoruz
Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da projeler yaptıklarını söyleyen Efekta Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Kayhan Çakanel, başta Azerbaycan olmak üzere yurtdışında da projeleri olduğunu söyledi. Çakanel, Mali’de turizm tesisi yaptıklarını belirterek, "Yurtdışı tecrübelerimizi Ortadoğu’da değerlendirmek istiyoruz. Bunun için de Dubai’nin en büyük fuarı Cityscape’te 6-8 Eylül arası yer alacağız. Amacımız Dubai’de ve Körfez’deki inşaat projelerini alarak ülkemize döviz kazandırmak’’ dedi.

Yurtdışında otel projeleri ile isimlerinin tanındığını bu anlamda onlarca projeye imza attıklarını söyleyen Çakanel, “Geçmişte yaptığımız projeler, Dubai’de elimizi güçlendirecek. Referanslarımızla Dubai fuarından verimli bir şekilde döneceğimizi düşünüyoruz şeklinde konuştu.

Efekta Mimarlığın İmza Attığı Projelerden Bazıları;
Kültür Sanat: Denizli Zorlu Arkeoloji kent müzesi,
Konya müzesi
Konya Mevlana Gösteri Sanatlar Merkezi
Şanlıurfa Edessa Arkeoloji Müzesi
Manisa Sanat Müzesi
Cihanbeyli kültür merkezi
Denizli Sanat merkezi
Manisa Anemon müzesi, Mali Kültür Müzesi

Turizm: Mali Cumhuriyeti Sheraton Bamako Hotel, Pamukkale Hilton spa termal hotel, D Resort Muratreis, Kuşadası Le bleu otel, Sultan Ahmet Curio Hilton, İstanbul ishak Paşa Konağı, Wyndham İstanbul Old City

Konut: İstanbul Göztepe park, Allure park hııl, Florapark Denizli, İstanbul Florya Trio Florıa, İstanbul Gözde Park, Helis More

Karma kullanım: Bakü Sumqayit Weves, İstanbul Business, Borooklyn City, Düzce Metropolis

Kentsel tasarım: Çengelköy Park, Mevlana Kültür vadisi kentsel dönüşüm, Çengelköy eski Üsküdar evleri kentsel dönüşüm, Garden of Bakü, İstanbul Oruç Reis kentsel dönüşüm projesi, Elazığ Misland

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181