Iglo Architects, The Plan ödüllerinde finalist oldu!
Birbirinden farklı ölçek ve fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Esen Akyar ve Mimar Zafer Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects tarafından tasarlanan ICI Fabrika ve Yönetim Merkezi ile Ortana Fabrika ve Yönetim Binası projeleri, The Plan ödüllerinde “Production” kategorisinde finalist oldu. Dünyaca ünlü İtalyan mimarlık dergisi The Plan tarafından düzenlenen The Plan Awards’ta iki projesiyle finale kalan Iglo Architects, farklı ülkelerden 19 ayrı kategoride finalist olan projelerle yarışacak. Uluslararası duayen mimarlardan ve tasarımcılardan oluşan jüri tarafından 500’den fazla proje arasından seçilen finalistlerden kategori birincileri, hem jüri oylaması hem de The Plan Awards’ın web sitesi üzerinden yapılan oylama sonucunda belirlenecek.

Birinci olan projeler, 25 Mayıs 2016 tarihinde Venedik’te gerçekleştirilecek görkemli bir organizasyonla açıklanacak.

ICI Fabrika ve Yönetim Merkezi

Iglo Architects tarafından Terzioğlu Holding için tasarlanan ICI Fabrika ve Yönetim Binası, Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi’nde, 11.000 m2 arsa içinde inşa ediliyor. Projenin yer aldığı parselin ana yoldan araç girişine uygun oluşu, bağımsız bir ofis ve bölgenin ihtiyacı olan kafe ve restoranların inşa edilmesine olanak sağlamış. Çekme mesafelerinden kalan alanın, emsale göre yapılabilecek maksimum taban alanından büyük olması, binanın ikiye bölünüp ofis ve üretim fonksiyonlarının ayrı bloklarda yer almasını mümkün kılmış. Üretim ve ofis bloklarının çekme sınırlarına yerleştirildiği yapı alanının orta kısmında ise bir iç bahçeye yer verilmiş. Her iki fonksiyonun birbirinden ayrıldığı yapıda, iç bahçe tasarımıyla, üretim ve ofis bloklarına ışık alan ekstra cepheler kazanılmış. İki blok arasında yerleştirilen çekirdekler ile binalar arası geçişin sağlandığı projede kafe ve restoranların birer cephesi de iç bahçeye bakıyor.

Ortana Fabrika ve Yönetim Binası

Iglo Architects tarafından Ortana Elektronik A.Ş. için tasarlanan Ortana Fabrika ve Yönetim Binası, Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde, 12.000 m2 arsa içinde inşa ediliyor. Projede yapının hem çalışılan bölümüne hem üretim bölümüne iyi ışık alması hedeflenmiş. Üretim bölümünün dar cephesi komple güneş ışığını difüze eden bir sistemle çözülerek üretim holü daha verimli çalışılır hale getirilmiş. İç fonksiyonlar çalışanların konforu ve verimlilik ilkeleri çerçevesinde tasarlanmış. Kat aralarında güneş kontrolünü sağlayan güneş kırıcının arkasında iç bahçeler ve sigara balkonları oluşturularak nefes alma alanları tasarlanmış. Bu güneş kırıcılar, projede mimarinin önemli bir elemanı haline gelmiş. Binanın 2 dar cephesi arasındaki 11 metrelik kot farkından faydalanılarak binanın bodrum katı açığa çıkartılıp üretimin bir parçası haline getirilmiş. Çatı ışıklıklarıyla üretim holünde gün ışığından yararlanılması sağlanmış. En üst kattaki montaj alanlarının üzerinde tasarlanan ışık tünelleri sayesinde de ince iş yapan elemanların gün ışığında çalışmaları mümkün kılınmış. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181