İlk orman kent kuruluyor!
Yenilenebilir enerji alanında yatırımlarını artırmaya çalışan Çin, içinde 40 bin ağaç barındıran ilk orman kent projesi için harekete geçti. İtalyan mimar Stefano Boeri tarafından tasarlanan kent, ülkenin güneydoğusundaki Guangşi bölgesindeki Liuzu şehri yakınlarında inşa edilecek. Kentin tamamlandığında 30 bin kişiyi barındırması ve dikilecek ağaçlar sayesinde yılda 10 bin ton karbondioksit emebilmesi hedefleniyor.



40 bin ağacın yılda 900 ton oksijen üreteceği de hesaplanıyor. Dikilecek ağaçların yanı sıra kentin 100 farklı türden yaklaşık 1 milyon bitkiyi de barındıracağı belirtiliyor. Binaların dış cepheleri neredeyse tamamen bitkiler ve ağaçlarla kaplı olacak. Kurulacak Liuzu orman kenti, Liuzu şehrine hızlı tren hattıyla bağlanacak. Orman kentte okulların ve iki de hastanenin inşa edilmesi planlanıyor. Güneş enerjisi ve Jeotermal enerji ile kentin elektrik ihtiyacını da kendi kendine karşılayabileceği düşünülüyor.



Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181