Mimaride cam; Ankara şeffalaştı!
Şişecam Düzcam tarafından The Marmara Esma Sultan'da düzenlenen “Şeffaflığın Üstatlarıpechakucha* organizasyonunda mimarlar camın yapılarda kullanımına ilişkin yeni gelişmeleri paylaşırken, projeleri ile Ankara’nın modern bir görünüme kavuşmasına önderlik eden firmalardan Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı.

"Camlar vazgeçilmez bir yapı elemanı"
“Şeffaflığın Üstatları” gecesi kapsamında biraraya gelen sektörün öne çıkan temsilcileri, yurt içi ve dışında yapılarda camın vazgeçilmez bir yapı elemanı olduğunu, bununla da kalmayıp mimarlara ilham verdiğini vurguladılar.

Toplantıda sunum yapan 2 yatırımcıdan biri olan İç Mimar Murat Altuntaş, MÖ 2 binlerde ilk kez kullanılan camın ülkemizde Şişecam tarafından 1934 yılında üretilmeye başladığına, milat itibariyle 2’şer bin yıl aralık olduğuna dikkati çekti.

Altuntaş, Ankara’ya şeffaf görünüm verirken yılların alışkanlıklarının da son bulduğuna işaret ederek, “Aile dostlarımız olan duvarcı, sıvacılarla cam yüzünden aramız açıldı, buna karşın perdeciler artık bizi daha fazla seviyor çünkü cephelerimiz artık neredeyse tamamen cam” dedi.

İç Mimar Murat Altuntaş, ilgi ve tebessümle dinlenen konuşmasında son 10 yılda Ankara’ya gelenlerin her seferinde kentin siluetinin daha da değiştiğine şahit olduklarını vurgularken Başkent’e camdan bir görünüm vermenin aynı anda çok sayıda projeye imza atan bir yatırımcı olarak kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

*pechakucha: Japonya’da ortaya çıkan ve kısa sürede etkin şekilde sunuş yapma tarzına verilen isim. PechaKucha’da, konuşmacı her biri 20 saniye süren 20 görselle, en fazla 6 dakika 40 saniyede içeriğini seyircilere anlatır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181