Şehrin ortasında 'ağaç apartman'!
İşviçre'nin Lozan şehrine yapılan La Tour des Cedres'i (Cedar Kulesi) neredeyse küçük bir orman kadar yeşillik içeriyor. Yaratıcı sanatçının 36 katlı "yeşil" gökdeleninde, toplamda 3000 metrekarelik bir alana serpiştirilmiş 100 ağaç, 6000 çalıfunda ağacı ve 18.000 küçük bitki bulunacak.



Gökdelendeki bitkiler toz ve gürültü kirliliğini engellediği gibi üst katlardaki sert rüzgarı engellerken, şehre de çok farklı bir hava katacak... Dünyada bu türde 2. yapı olacak olan gökdelenin (1. proje de Boeri tarafından, Milano'da, 112 metre boyunda yapılmıştı) bitişi merakla bekleniyor.

Boeri'nin ilk tasarımı olan, Milano'daki bina ise altta gördüğünüz 112 metrelik apartman.



Balkon ve pencerelerinden, ağaçların yaprakları ve dallarının sarktığı bu beş katlı apartman binası İtalya’nın Torino şehrinde yer alıyor.



İtalyan mimar Luciano Pia'nın yaptığı bu 'doğal' binada tam 150 adet ağaç var! Apartman sakinlerinin hava ve gürültü kirliliğinden koruyan bu bina çelik konstrüksiyon ve doğal malzemelerle inşa edilmiş.

Rastgele aralıklarla bina etrafına yerleştirilen dev saksılardaki ağaçlar, kent sakinlerinin de kıskanarak baktığı bu muhteşem görüntüyü oluşturuyor.

2012 yılında tamamlanan binanın avlu ve teras alanlarında bulunan göletler, yaz aylarında tam anlamıyla gölgelik kaçamakları için tasarlanmış.

Milliyet


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181