Ulugöl Otomotiv Ofisi'ne Tago Architects dokunuşu!
Anadolu yakasının en önemli yaşam ve finans merkezlerinden biri haline gelen Ataşehir’de konumlanan Tago Architects tasarımı Ulugöl Otomotiv Ofis Binası, fonksiyonel, özgün ve nitelikli mimari tasarımı, dinamik kütle kurgusu ve akıllarda yer tutacak cephe kimliğiyle bölgenin hızlı kentsel gelişim sürecinde belirleyici bir rol oynuyor.

Etrafındaki pek çok ikonlaşmış proje arasından doluluk-boşluk oranları, farklı malzemeleri birbirine etkileyici bir şekilde entegre eden cephe kurgusu ve kendine has mimari kimliğiyle sıyrılan Ulugöl Otomotiv Ofis Binası’nın ana tasarım kararları verilirken, kentteki fiziksel çevre verileri çok iyi bir şekilde analiz edilerek, sürdürülebilir, rasyonel ve düzenli bir strüktür vizyonuyla hareket edilmiş. Standart bir ofis tipolojisini sorgulayarak yeniden yorumlayan Tago Architects, Ulugöl Otomotiv Ofis Binası’nı tasarlarken değişken kütlelerle cephenin çok yönlülüğünü sağlamayı, statik kurguyu göz önünde bulundurarak ara katlarda boşluk ve doluluk ilişkilerini en verimli şekilde planlamayı, yeşil teraslarla ofis işlevi birlikteliğini ve ortak alanlarla da çalışanlar arasındaki sosyal etkileşimi sağlamayı amaçlamış. Yeşil dokunun günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yapan Mimar Gökhan Aktan Altuğ, ‘‘İnsanlar bulundukları ortamda ne kadar rahat ederse ve nitelikli vakit geçirirse, o kadar çok orada bulunmak ister. Biz, temelde böyle bir mimari algıyla hareket ediyoruz. Bu bağlamda yeşil dokuyu çok önemsiyoruz ve hem dış mekanda hem de iç mekanda tasarımlarımızı yeşil dokudan bağımsız düşünmüyoruz. Ulugöl Otomotiv Ofisi’nde de yeşil dokuyu açık teraslar vasıtasıyla çalışma alanlarına entegre ederek çalışma alanlarının şeffaflığını artırmayı amaçladık’’ diyor.

15.000 m² inşaat alanıyla, 5 adet bodrum kat, zemin kat ve 10 adet normal kattan oluşan Ulugöl Otomotiv Ofisi Binası’nda malzeme farklılıklarıyla cephenin zenginleştirilmesi amaçlanarak, terasların iç yüzlerinde kırmızı kompozit paneller, binanın sağır cephelerinde ise taş desen seramikler kullanılmış. Ofis cephesinde ise mesh güneş kırıcı paneller ve dikey elementlerle güneşin olumsuz etkisi azaltılmış. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181