Üstü açılan ev mümkün oldu!
Londra’da yaşayan 2 mimar ilginç bir ev tasarımı yaptılar. Evin dış cephesi bir mekanizma yardımı ile hareket ettiriliyor. Bölece evin istenilirse tüm odaları açık havaya çıkabiliyor. Bu ev 28 metre uzunluğunda ve 50 ton ağırlığında bir mimari yapı.

İngiliz Ross Rusell yazın evinin çatısını açarak manzaranın keyfini çıkarıyor. İlk bakışta Rusell'in evi, İngiltere'deki diğer evlerden hiç fark yokmuş gibi dursa da tavanı kaydıracak mekanizmanın çalıştırıldığı anda, evin ilginç yanı ortaya çıkıyor. Evin görünümünün değişmesine sadece altı dakika yetiyor. Evin üstünü örten ağaç kaplamalı çelik konstrüksiyon ileriye doğru kayarak, eve yeni bir görüntü kazandırıyor. 15 metre uzun, 6 metre geniş, 7 metre yüksek ve 20 ton ağırlığında kayan çatıyı, araba aküsüne bağlı dört elektromotor çalıştırıyor.

İngiliz dRMM isimli mimarlık ve tasarım ofisinin gerçekleştirdiği bu proje 200 metrekarelik alana yapılmış. Üç ana binadan oluşan ve kayan kırmızı dış kısmın açılıp kapanması ile açık havada hissi veren odalara sahip olunuyor.



'Yılın Evi' ödülünü aldı
20 tonluk bu yapının bu şekilde hareket edebilmesi için binanın altyapısında bir hayli güçlü bir motor kullanılmış. Çok fonksiyonel yaşam alanı alternatifleri oluşturan proje yapıldığı yıl yine İngiltere'de "Yılın Evi" ve "En İyi Yeni Bina" gibi bir çok mimari ödül de aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181