Yılın genç mimar ödülü PAB'ın oldu!
Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen ve inşa edilmiş projeleri bulunan 40 yaşın altındaki başarılı mimarlara verilen “Arkitera Genç Mimar Ödülü”nün bu yılki sahibi PAB Mimari Tasarım’ın kurucu ortakları Y.Mimar Pınar Gökbayrak, Y.Mimar Ali Eray ve Y.Mimar Burçin Yıldırım oldu. 22 Aralık Salı akşamı, İstanbul Moda Sahnesi’nde yapılan bir törenle takdim edilen Arkitera Genç Mimar Ödülü, nitelikli ürünler veren genç mimarlık ofislerinin öne çıkarılıp takdir edilmesini hedefliyor.

Aday mimarların inşaatı tamamlanmış yapıları başta olmak üzere, tasarım alanındaki bütün birikimleri değerlendirilerek verilen Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün bu seneki seçici kurulu Abdurrahman Çekim, Adnan Aksu, Dürrin Süer Kılıç, Gökhan Karakuş ve Şebnem Yalınay Çinici’den oluşuyordu. Jüri üyeleri, Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın mimarlığın farklı alanlarındaki üretimlerini, yaptıkları araştırmalar ve akademik çalışmalarla desteklemeleri, özellikle de eğitim yapıları ile ilgili üretimleriyle toplumsal katkı sağlama çabaları nedeniyle Arkitera Genç Mimar Ödülü’ne layık bulunduğunu dile getirdi. Mimari medyadaki çalışmaları, çeşitli ortamlardaki eleştirel yaklaşımları ve mimarlık alanında dengeli, istikrarlı ve yükselen bir grafik ile gelişim sağlamaları da PAB’ın jüri tarafından altı çizilen niteliklerden bazılarıydı.

Arkitera Genç Mimar Ödülü, 2007 yılında Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım tarafından İstanbul’da kurulan ve yapı ölçeğinden kentsel tasarım projelerine kadar pek çok farklı ölçekte üretimler yapan PAB Mimari Tasarım’ın ilk ödülü değil. 13. Venedik Mimarlık Bienali kapsamında düzenlenen ‘Dünyanın En Başarılı Genç Mimarları Seçkisi’nde de yer alan PAB, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve Namık Kemal Üniversitesi Morfoloji Binası ile 2012 Yılı En Başarılı Emlak Yatırımları Ödülleri’nde Eğitim Dalı’nda üç ödülden ikisine layık görülmüş ve ARKİV Seçkileri’nde yer almıştı. Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi aynı zamanda XIV. Ulusal Mimarlık Ödülleri’nde de ‘Yapı’ dalında finalist olmaya hak kazanmıştı. PAB, ayrıca mesleki çalışmalarıyla MIT Enterprise Forum 2011 finalistliğine, Mehmet Kemal Dedeman Turizm Ödülleri’nde ise teşvik ödülüne layık görülmüştü.

Projeye değer katacak bir tasarım anlayışıyla şekillenen, fonksiyonelliği ve estetiği bir arada sağlayan, ‘yer’e özgü ve çevre bilinci yüksek bir tasarım anlayışıyla hareket eden PAB Mimari Tasarım, farklı deneyimlerini de bir araya getirerek araştırma, sergi ve mimari yayın gibi çeşitli alanlarla mimarlık anlayışlarını besliyor. Mesleklerini bu anlamda, çok yönlü bir şekilde ele alan PAB üyeleri proje süreçlerinde de farklı uzmanlık alanlarından profesyonellerle işbirliğine önem vererek, çağdaş, global yaklaşımları benimseyen, istikrarlı ve yeni bir söz söyleyen üretimleri hedefliyor.

PAB, aynı zamanda 1. İstanbul Tasarım Bienali ve VÇMD Mutluluk Fabrikaları sergilerine katkıda bulundu, 2008-2012 yılları arasında Betonart mimarlık dergisini yayına hazırladı. Ulusal ve uluslararası çeşitli mesleki etkinliklere katılan PAB üyeleri mesleki çalışmalarının yanı sıra, halen çeşitli üniversitelerde proje yürütücülüğü ve jüri üyelikleri yapmaya devam ediyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181