Altınordu Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandı!
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde yapılacak bütün kentsel dönüşüm çalışmalarına yön verecek master plan niteliğindeki “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi”ni hazırladı.
 
Altınordu ilçesinin kentsel dönüşüm potansiyelini ön plana çıkararak geleceğe yönelik stratejilere ait eylemlerin yöntem ve metotlarını belirlemek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar tamamlandı.
 
ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ
Çalışmalar kapsamında, ilk olarak yaz aylarında “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Çalıştayı” düzenlenerek Altınordu’daki mevcut kaynakların planlı ve sistematik bir şekilde kullanıldığı sürdürülebilir bir kent yapısının oluşturulması için kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan alanlar, çöküntü alanları, riskli alanlar, yenileme alanları gibi konular ortaya çıkarıldı.
 
RİSKLİ ALANLAR TESPİT EDİLDİ
Sonrasında ise “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Çalıştayı” ve diğer çalışmalardan elde edilen veriler doğrultusunda, Altınordu’da kentsel dönüşümün yapılacağı potansiyel alanlar ve dönüşüme acil ihtiyaç duyulan riskli alanlar tespit edilerek Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandı. Strateji belgesi, temel olarak mevcut durumun analiz tespiti, kentsel dönüşüm strateji belgesinin oluşturulması ve bu belge doğrultusunda uygulama rehberinin hazırlanması olmak üzere 3 ana başlıktan oluşuyor.
 
STRATEJİ BELGESİ, TÜRKİYE’DEKİ 2. ÇALIŞMA
Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki 2015 yılında hazırlanan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’nden sonra Türkiye’deki ikinci belge olma özelliğine sahip.

Altınordu ilçesinde yapılacak bütün kentsel dönüşüm çalışmaları, ilçede dönüşüme acil ihtiyaç duyulan alanları tespit ederek onları etaplandırmak ve ardından dönüşüm modellerine çevirmek amacıyla hazırlanan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’ne göre yapılacak. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181