Osmangazi'de bir bina daha kentsel dönüşüme girdi!
Başlattığı çalışmalarla Bursa’da kentsel dönüşüme öncülük eden, her fırsatta devlet eliyle değil, özel sektör ve vatandaşların desteğiyle gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın bu çağrısına vatandaşlarda destek veriyor. Bursa’nın tanınmış sanayicilerinden Yakup Altınöz, Yalova yolu üzerinde bulunan Altınöz mobilya binasını yıkımını kendisi gerçekleştirerek, Mustafa Dündar’ın bu çağrına destek veren isimlerden oldu.

Afet riski taşıdığı belirlenerek Osmangazi Belediyesi tarafından hakkında yıkım kararı verilen binanın yıkım çalışmaları öncesi düzenlenen törende konuşan bina sahibi Yakup Altınöz, “40 yıl önce yaptığımız bu bina ile Yalova yolunda, sanayi yatırımı adına bir ilke imza atmıştık. Bugün de, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kendi binamızı kendimiz yıkarak bu anlamda da bir ilke imza atıyoruz. Osmangazi Belediyemizin başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarına ufakta olsa bir destek verdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Bursa’nın son 50 yıldır plansız ve kaçak yapılaşma nedeniyle çok ciddi bir konut sorunu yaşadığını ifade ederek, "Osmangazi Belediyesi olarak 2011 yılında kurduğumuz şehircilik akademisi ile kentsel dönüşüm üzerine çok ciddi ve kapsamlı bir çalışma başlattık. Kentin master planını hazırlayarak deprem riski taşıyan bölgeleri bir bir belirledik. Şu anda ilçemizde dört önemli kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Ancak, kentsel dönüşüm sadece belediye eliyle yürütülecek bir çalışma değil” dedi.
Osmangazi’de kentsel dönüşümün yerel firmalar tarafından gerçekleştirilmesi için çalıştıklarını belirten Erdönmez, “Bunun için, müteahhit, mimar ve şehir plancıları ile sık sık bir araya geliyoruz. Bursa’nın tarihi dokusunu, ekolojik yapısını, şehir ruhunu koruyan, sosyal donatı alanları düşünülmüş modern bir Osmangazi inşa etmek için özel sektörle birlikte çalışıyoruz. Bugün burada yapılan çalışma ile, isminin İstanbul Caddesi olarak değiştirilmesi gündemde olan Yalova yolu caddesinin ismiyle birlikte çehresi de değişecek” dedi.

Törene katılan Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa’nın tarih ve medeniyetin merkezi olduğunu belirttiği konuşmasında, “Ne yazık ki, Bursa’mızda deprem riski taşıyan çok sayıda binamız var. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu sorunun çözümü için emsal artışı getirerek, riskli binaların bir an önce yenilenmesi için gerekli katkıyı sağladık” diye konuştu.

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Balkan TÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, Balkan Türk Eğitim Vakfı başkanı Naci Şahin ve davetlilerin katıldığı tören sonunda, bina iş makineleri tarafından yıkıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181