Soğanlı 3. Etap temeli 25 Ekim'de atılıyor!
​Osmangazi Belediyesi tarafından ilçeyi kalkındırmak ve daha yaşanabilir bir bölge haline getirebilmek için hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Döüşüm Projesi'nde ilk iki etabın çalışmaları hızla devam ederken üçüncü etabında çalışmaları başlıyor. Üçüncü etabın temeli 25 Ekim Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından atılacak.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde modern konut ve ticaret alanları, pazar alanı, ibadet eğitim, sağlık alanları, spor tesisi, otopark, sosyal ve kültürel tesis alanları, yeşil alanlar, yaya ve bisiklet yolları gibi sosyal donatı alanları da bulunuyor. 4 bölümden oluşan kentsel dönüşüm projesinin tamamının 2017 yılı sonunda bitmiş olması planlanıyor. 

Nilüfer vadisi, Botanik Park, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ne yakınlığı bulunan Soğanlı bölgesinde hayata geçirilen proje toplam 42 hektar alan üzerinde inşa ediliyor. Bursa'nın ilk kentsel dönüşüm projesi olarak da bilinen Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi ​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütülen bir proje olarak Türkiye'ye de örnek teşkil ediyor. 

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181