Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde 2. bölüm start aldı!
Osmangazi Belediyesi’nin titiz çalışmalar sonucunda hayata geçirerek Türkiye’de dönüşüme ışık tuttuğu Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci perde açıldı. 4 bölüm olarak uygulanan projenin ikinci bölümünün temeli AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı tören ile atıldı. 
 
Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’da gerçek dönüşümün ilk örneği olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, hızla ilerliyor. Toplam 42 hektar alan üzerinde 4 bölüm olarak uygulanan projenin geçtiğimiz yıl temeli atılan birinci bölümdeki inşaat çalışmalarında sona gelinirken, projenin ikinci bölümünde de ilk harç döküldü. Yeşil alanları, açık ve kapalı otoparkları, çevre yoluna bağlantısı, alışveriş mekanları ile kendi yaşam alanını yepyeni mimari çizgilerle yorumlayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci bölümünde kullanıcısı için her detayın düşünüldüğü 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere toplam 420 konut ve 83 ticaret alanı yer alacak.
 
2017 YILI SONUNDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
Ticaret alanları, pazar alanı, ibadet ve eğitim alanları, sosyal ve kültürel alanları ile yaşama değer katan her şey Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Bursalılarla buluşacak.  Sosyal yaşamın vazgeçilmezi olan meydanlar da bu projede değerini buluyor. 3 farklı meydanın yer aldığı projenin ikinci bölümünde aynı zamanda seçkin marka ve sektörel mağazaların da yer alacağı büyük bir çarşı alanı da olacak.  4 bölüm olarak inşa edilecek olan projenin tamamının 2017 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor.
 
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Hakan Çavuşoğlu ve Bennur Karaburun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.
 
 
DÜNDAR: “ÜLKEMİZİ DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN NÖBETTEYİZ”
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temel atma törenindeki konuşmasına, darbe kalkışmasında şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başladı. Başkan Dündar, “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasını dik bir duruş göstererek durdurduk. Geceleri vatanımızın, milletimizin, birlik, beraberliğimizin, milli iradenin korunması için nöbet tuttuk. Gece nöbetlerini bitirdik şimdi ise, ülkemizi ileri seviyelere taşımak için nöbete başladık. Bu hedef ile çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı hızlandırdık. Darbe girişiminde bulunanları bir kez daha lanetliyorum” ifadelerini kullandı.
 
DÜNDAR: “DEV YATIRIMLARA İMZA ATIYORUZ”
Osmangazi Belediyesi olarak önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Dündar, “Hizmete açtığımız Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Bursa’ya önemli bir ana arter kazandırdık.  Mehmet  Akif Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu, yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete açılacak. Aynı şekilde eğitim alanında yaptığımız bir diğer dev yatırımımız Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye’de tek çatı altında inşa edilen en büyük okul olma özelliğini taşıyor.  Bu okulumuzun da açılışını Eylül ayında yaparak, öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Temelini attığımız ve inşat çalışmaları devam eden Osmangazi Atletizm Salonu, atletizm dalında Türkiye’nin en önemli merkezi olacak. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi,
ciddi bir yatırım ve Bursa’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Bursa’nın fethini 3 boyutlu olarak resmedecek. Kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Yıl sonunda ressamlar müzenin görsel alanındaki sanatsal faaliyetlere başlayacak” diye konuştu.
 
DÜNDAR: “TÜM OSMANGAZİ’Yİ YENİLİYORUZ”
Kentsel dönüşüm çalışmaları ile tüm Osmangazi’yi tarihi dokusu ve doğal kimliği ile yenilediklerini belirten Başkan Dündar, “Yürüttüğümüz titiz çalışmalar ile ilçemizin fotoğrafını çektik ve bunun sonucunda yürüttüğümüz çalışmalar ile çıkardığımız master plan ile hangi bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları uygulayacağımızı belirledik.  Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe bölgesinde imar planlarını uygulayarak 2009 yılından itibaren 18 bin daire ruhsatı verdik. 80 bin kişilik şehir inşa ettik. Hisar İçi’nde yürüttüğümüz çalışmalar, tarihi dokunun tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırıldığı çalışmalar. Bölgeyi yaşayan bir tarih müzesine dönüştürüyoruz. Hanlar bölgesinde yaptığımız çalışmalarla Osmanlı’nın ekonomik temellerinin atıldığı bölgeyi ayağa kaldırıyoruz. Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay vermesiyle birlikte ilk kazmayı vuracağımız önemli bir projemiz. Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 50 Milyon TL’lik kamulaştırma yaptık. Bölgeyi yıkıyoruz ve en kısa sürede projenin uygulamasına başlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
DÜNDAR: “HEDEFİMİZ TÜM OSMANGAZİ’NİN DÖNÜŞÜMÜ”
Hedeflerinin tüm Osmangazi’nin dönüşümüne zemin hazırlamak olduğunu belirten Başkan Dündar, “Bu hedef doğrultusunda, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci bölümünün temelini atıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile bu bölgeye yeni bir vizyon koyuyoruz. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, sadece Bursa değil tüm Türkiye adına büyük önem taşıyan bir proje. Uzun vadede tüm Bursa için düşünülen kentsel dönüşümün en büyük örneği olan bu projede çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüsüne son verecek, kent silüetini koruyarak dönüşümün önünü açacak ilk proje olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, ticaret alanları, pazar alanı, ibadet ve eğitim alanları, sosyal ve kültürel alanları ile yaşama değer katacak” dedi.
 
DÜNDAR: “GERÇEK DÖNÜŞÜMÜN BURSA’DAKİ İLK ÖRNEĞİ”
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin geneli hakkında genel bilgiler veren Başkan Dündar, “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi,  rezerv alanda  bin 769 konut  ve 178 ticari alan, riskli alanda ise 344 konut olmak üzere toplam iki bin 113 konuttan oluşacak.  4 etap halinde gerçekleştirdiğimiz rezerv alan proje çalışmasında ilk temel atma törenini geçtiğimiz yıl Ekim ayında gerçekleştirdik. Şubat 2017 de ilk bölümün bitirilmesini planlıyoruz. Tüm proje ise 2017 yılı sonunda bitecek. Yüzde 85’i yeşil alan, belediye hizmet alanı, sosyal tesis olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yatay şehirleşmenin yolunu açan, gerçek dönüşümün Bursa’daki ilk örneği olacak” diye konuştu.
 
“DÜNDAR: BÖLGE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”
Başkan Dündar,  Osmangazi 3 bin 800 araçlık yeni otoparklar kazanacak. Ulaşımın ana aksları yakınlığı bölgeyi daha değerli kılacak.  Doluluk boşluğa baktığımızda bina kütle alanı yüzde 15 olacak. Bu da çok büyük bir ferah alan anlamına geliyor. İbadet alanı için ayırdığımız alanda yapılacak camiler ile Soğanlı iki bin kişilik ibadet alanı kazanacak. Belediye hizmet alanlarına yapılacak kültür merkezleri bölgenin gelişimine ayrıca katkı sağlayacak. Bu proje, Demiryolu altında yapılacak kentsel dönüşümün bir modeli olurken, Osmangazi’de yaşayan herkes ilçemizdeki kentsel dönüşümün ne olacağını buraya bakarak görecekler. Botanik Park, Nilüfer Vadisi gibi rekreasyon alanlarının yakınlığı ile bölge cazibe merkezi haline gelecek” dedi.
 
MÜEZZİNOĞLU: “YARINLARA DAHA GÜÇLÜ YÜRÜYECEĞİZ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da, “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk bölümünün temelini 10 ay önce yine birlikte atmıştık. Bu önemli projenin ikinci bölümünün de temelini atıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Ülke olarak önemli bir olayı geride bıraktık. Vatan hainlerine karşı 15 Temmuz gecesi vatanına, bayrağına, birlik ve beraberliğine, demokrasisine bağlılığıyla vatan hainlerine karşı dik duruş gösteren herkese teşekkür ederim. Bursa da, bu hain saldırı karşısındaki dik duruşunu ilk andan tüm dünyaya gösterdi. Gelişen Türkiye ve gelişen Bursa bundan sonraki yarınlara daha güçlü yürüyecektir. Bugün temelini attığımız bu dev projede attığımız güçlü adımlardan bir tanesi. En kısa zamanda tüm etapların tamamlanmasıyla birlikte bu modern kentsel dönüşümün Bursa’ya kazandırılmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu. 
 
Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181