Soğanlı'da dönüşüm tüm hızıyla sürüyor
Bursa'nın yapılaşma sorununa çözüm üretmek, tarihi değerleri koruyarak yeni ve modern yaşam alanları oluşturmak düşüncesiyle Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk etabındaki çalışmalar son sürat devam ediyor.

Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin, 15 bin 95 metrekarelik alanı oluşturan ve 223 konut ve 17 ticari alanının inşa edileceği 1.etap 1.kısmında ilk harç edileceği 1.etap 1.kısmında ilk harç geçtiğimiz yıl ekim ayında döküldü. 10 blok olarak inşa edilecek olan 1.etap 1.kısımlık bölümünde kaba inşaatın yüzde 30'luk bölümü tamamlandı. Zemin +5 kat yükseliğinde inşa edilen binalarda 2+1 ve 3+1 olmak üzere birbirinden lüks daireler yer alacak. Her binanın bodrum katının kapalı otopark olarak tasarlandığı projede, aynı zamanda LPG'li araçlar için de açık otoparklar bulunacak.

Soğanlı kentsel dönüşüm projesi'nin 4 etap olarak gerçekleştirilecek 1.kısımda 3 ve 4'üncü etap ihalelerinin de yapılarak, kazanan firmalara yer tesliminin gerçekleştiğini ifade eden Başkan Dündar,"Buralarda dazemin güçlendirme ve sondaj çalışmaları tamamlandı.Soğanlı kentsel dönüşüm projesi'nde konut ve ticaret alanları, pazar alanı, ibaret, eğitim, sağlık alanları, spor tesisi, otopark, sosyal ve kültürel tesis alanları, yeşil alanlar, yaya ve bisiklet yolları gibi bir çok ayrıntı yer alıyor.

Olay Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181