Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Her geçen gün talep artışı yaşayan prefabrik evler, özellikleri ve fiyatları bakımından da birçok fırsat sunuyor. Peki prefabrik ev alırken nelere dikkat etmek gerekir? Prefabrik ev almanın püf noktaları nelerdir?

İşte 11 soruda prefabrik ev hakkında bilinmesi gerekenler;

1) Binaların yapılaması sırasında ruhsat gerekli mi?

Binanın kurulacağı mevki belediyelik yerde ise ruhsat gereklidir.
 
2) Prefabrik ev ruhsatını kim alır?
Ruhsat ve yasal  izinleri müşterimiz kendisi alıyor. Ruhsat almak için mimari proje, elektrik projesi, sıhhi tesisat projesi, mekanik planı ve zemin etüdü müşteriye aittir.
 
3) En fazla kaç katlı yapabilirsiniz?
2 katlı yapılması önemlidir. Bunun dışında yapılacak kat yükseklikleri gerek kullanım gerekse de teknik olarak tavsiye edilmez.

4) Prefabrik evlerde fiyatlara neler dahildir?
Anahtar teslim olarak yaptığımız prefabrik binalarda şunlar dahildir. Prefabrik binanın montaj işlerinin yapılaması, her türlü prefabrik bina malzemeleri (Duvar panelleri, Birleşim elemanları, Tavan kaplaması, Tavan izolasyonu ve Çatı kaplama malzemesi), Dış ve İç kapıları, pencereleri, vasistasları ve camlarının takılması, iç ve dış cephe boyası,  bina içerinde elektrik ve su tesisatının döşenip lamba, priz, vitrifiye elemanlarının ve armatürlerinin takılması dahildir.

5) Soğuk bölgelerde prefabrik ev kullanılır mı?
Dış duvarların kalınlaştırılması, duvar izolasyon malzemesinin, yapılacak olan bölgenin ısı değer katsayılarına göre belirlenmesi. tavan izolasyonun kalınlaştırılması, bina dışına ilave kaplama yapılması  ile(siding, manto lama vb. ) yapının izolasyonu artırılmış olur.

6) Binanın yaklaşık kullanım süresi nedir?
Prefabrik binalarda kullanılan ana malzemenin iyi marka olması çok önemlidir. İyi bir malzeme dış doğa şartlarına karşı 50 yıl garanti vermektedir.Bina taşıyıcı sistemi ve dış doğa ile irtibatlı bütün metal aksamı galvaniz yapılarak paslanması geciktirilir.

7) İki katlı yapılarda ara kat sallanma yapar mı?
Bu binaların statik hesapları ilgili standartlara (TS 648, TS 498, TS 11 372 vb.) ve yönetmeliklere göre yapılamaktadır. Bu yüzden ara katlarda müsaade edilebilir sehim miktarı vardır. Konutlarda ortalama 250kg/m2 arakat yük hesabı yapılarak arakat kesit tayini yapılır.

8) Prefabrik binalar daha sonradan sökülüp başka bir yere kurulabilir mi?
Evet kurulabilir. Sadece söküm takım maliyeti, yeniden boya maliyeti oluşur. Yapılarda istenildiği takdirde tadilat mümkündür.

9) Prefabrik konutların çevreye ve insana herhangi bir zararı var mıdır?
Kesinlikle yoktur. Kullanılan tüm malzemeler TSE şartlarına uygun olarak üretilmektedir.

10) Depreme dayanıklılık açısından prefabrik konutların durumu nedir?
Prefabrik konutlar, 1. deprem bölgesi şartları göz önünde bulundurularak üretilir. Yapı elamanları birbirlerine vida ve cıvatalarla bağlandığından deprem esnasına yapının esnemesiyle yıkılması önlenmiş olur.

11) Prefabrik bina zeminde nereye ve nasıl monte edilir?
Ön üretimli hafif prefabrike yapılar önceden hazırlanmış beton üzerine montaj esnasında çelik dübellerle yapılmaktadır. Böylece bina ile beton birlikte hareket etmektedir.

Ayfer Erdoğan / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181