TOKİ Ayder için 'arama konferansı' yapacak!
Arama Konferansı'na üniversitelerin, Karadeniz'in tüm dernek ve vakıflarının, vatandaşların katılacağını belirten Turan, "Öncelikle hak sahiplerini, onların ne istediğini belirleyeceğiz. Bunun dışında turizm için gerekli ihtiyaçları netleştireceğiz. Ayder'de Türkiye'ye örnek olacak bir yayla rehabilitasyonu çalışması yapacağız diye konuştu.

Başkanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Rize'nin ünlü yaylası Ayder'i yenilemek ve korumak için kamu, özel sektör, meslek odaları, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve yöre insanlarının katılımı ile 14-15 Ekim'de 'Arama Konferansı' yapacak. Ayder Yaylası'nda turizmin başlamasından bu yana plansız bir yapılaşma olduğunu vurgulayan TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Ayder Yaylamızı kaçak yapılaşmadan kurtarmak ve geleneksel dokuya uygun mimarinin sağlanması için kamu, özel sektör, meslek odaları, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve yöre insanının katılımıyla Arama Konferansı gerçekleştireceğiz" dedi.

KORUMACI BİR ANLAYIŞ
Ayder Yaylası'nı yenilerken korumacı bir anlayışla hareket edeceklerini belirten Turan, "Ayder Yaylası yakın zamanda geleneksel mimari anlayışı içerisinde doğayla uyumlu bulunurken, yeni yapılmış olan evler ise büyük oranda betonarme yapım tekniğinde geleneksel yapım karakterinden uzak olarak inşa edilmiştir. Doğal kaynakların akılcı kullanımı ve sürdürülebilir yönetimi için yeterli teknik altyapının kurulmadığı Ayder Yaylası'nın, güçlü bir altyapıya ulaştırılması gerekmektedir. Mevcut olanakları en iyi biçimde değerlendirip doğayı bozmadan, kısa vadeli yerine uzun vadeli çıkarlar için yatırım yapılmalı ve parça cı yaklaşımdan çok bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır" ifadesini kullandı.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181