Rize Ayder Yaylası'na en fazla 2 katlı bina yapılacak!
Rize'de 5 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği Ayder Yaylası’nda TOKİ tarafından uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için 5 farklı yayla modeli hazırlanıyor. Uygulanacak modelde dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapılar öngörülüyor. Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, Kültür ve Turizm, Orman ve Su İşleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları, TOKİ ve Rize Valiliği ile Çamlıhemşin Belediyesi’nin taraf olduğu protokol hazırlandığını hatırlattı.

ENDİŞE DUYUYORDUK
Haşimoğlu, değerlendirmesine şöyle devam etti: "Bölge halkı da dönüşüme sıcak bakıyor. Ayder Yaylası’nın gidişatından endişe duyuyorduk. Bir an önce yaylanın planlı ve sağlıklı bir yatırma ihtiyacı vardı. Hak sahiplerini de mağdur etmeden dönüşüm yapılarak yeni bir Ayder Yaylası oluşturulacak."

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181