Başkan Toçoğlu 'Sakarya Erenler gelişiyor ve büyüyor'!
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman ve muhtarlardan oluşan beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Erenler’de birçok önemli projenin hayata geçirildiğini söyleyen ve yeni projelerin hayata geçirileceği bilgisini paylaşan Başkan Toçoğlu, Erenler’i daha da geliştirmek için ilçe belediyesiyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman ise hizmetlerden dolayı Başkan Toçoğlu’na teşekkürlerini iletti.

60 bin ton sıcak asfalt
16 ilçede birden önemli çalışmalarda bulunduklarının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Erenler’de de önemli çalışmalar hayata geçirdik. İlçemize şehrimizin en büyük parklarından birisi olan Sakaryapark’ı kazandırdık. Esnaf temsilcilerimizle el ele vererek 1. Organize Sanayi Bölgesi karşısında inşa ettiğimiz Tır-Kamyon Parkı ve Nakliyeciler Sitesi esnafımızın hizmetinde. 2014 yılından bu yana Erenler’de 35 kilometrelik güzergahta 60 bin ton sıcak asfalt serdik. Murat Soğancıoğlu ve Yavuz Selim Caddeleri ile ilçede ulaşıma duble rahatlık getirdik. 1063 Nolu Cadde olarak bilinen bölgede 16 metre genişliğinde 400 metre uzunluğunda yeni bir cadde ortaya çıkararak Sakarya Caddesi ve Türbe Caddesi’ni birbirine bağladık. Evliya Çelebi Bulvarı’nı şehrin ulaşım ağına kazandırdık” diye konuştu.

Yeni ulaşım projeleri
Erenler’de hayata geçirdikleri projelerin yanı sıra ilçeye kazandıracakları önemli projeler bulunduğunu söyleyen Başkan Toçoğlu, “E-5 ile 1. Organize Sanayi Bölgesi arasına 2 kilometrelik yeni bir duble yol açıyoruz. Yayaların güvenli ulaşımı için ADA AVM bölgesini üst geçitle buluşturuyoruz. Kısa süre önce ihale müjdesini verdiğimiz TOPÇA Kavşağı’nı da Erenler’e kazandıracağız. Şehrimize inşa edeceğimiz yeni giriş kapılarından birisi de Erenler’de olacak. Modern Sanayi kavşağından verilecek girişle Şehit İlhan Aras Caddesi’ne duble bağlantı sağlanacak. 2 kilometre uzunluğunda olacak arterde bisiklet yolları da yer alacak” ifadelerini kullandı.

300 kilometrelik içmesuyu hattı
Başkan Toçoğlu, “Erenler ilçemiz için dev altyapı projelerini de hayata geçirdik. 25 milyon liralık yatırım ile ilçemizde akıllı şebeke sistemini kuruyoruz. İlçemiz için 300 kilometre yeni içmesuyu hattı inşa ederek Erenler’in tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. Proje ile ilçemizin içmesuyu kalitesini güvenceye alıyoruz. Ekiplerimiz bölgede yoğun bir şekilde çalışıyor. Ayrıca Sakarya’da ilk olacak büyük çaplı yeni bir yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. 3,5 metreye 1,5 metre çapında dev kutu menfez ile ilçemizin yağmursuyu ağını güçlendiriyoruz. Erenler’e kazandıracağız yeni arter olan Yavuz Selim Caddesi için de 1,5 kilometre içmesuyu hattı ve 4 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. Erenler’de başlattığımız altyapı çalışmaları ile ilçemizin altyapı geleceğini garanti altına alıyoruz. Erenler altyapısıyla, ticari alanlarıyla, kentsel dönüşümüyle, parklarıyla, caddeleriyle büyüyor, gelişiyor. İnşallah Erenler’in gelişmi şehrimize de güç katacaktır.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181