Sakarya Erenler'e yeni bir sosyal yaşam ve aktivite alanı!
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “yeni vizyon proje bölgeye değer katacak. Erenler’de yaşayan halkımız için yeni bir sosyal yaşam ve aktivite alanı olarak hizmet verecek. Parkımız toplam 6.700 m2 alanı kapsamaktadır.  Park alanı içerisinde her biri 269 m2 olan iki adet kafeterya binası, etrafında halkın ailece rahatça oturabileceği her biri 11 m2 iki metresi suni dere üzerine konsol olarak çalışan 10 adet gazebo (kamelya) olacak” dedi.

Sergi ve Etkinlik Alanı ile Suni dere ve gölet de olacak
Parkın orta kısmında 700 m2 alanı kapsayan haftanın belirli günlerinde bayanların evlerinde yaptığı sanatsal çalışmaları (ebru, resim, cam işleme, vb) sergileyerek satış yapabilecekleri tezgâhların kurulacağı ve halka açık konserlerin düzenlenebileceği etkinlik alanının da bulunacağını ifade eden Başkan Öztürk, 1000 m2 temel taban olan 230 m. uzunluğunda en dar yeri 2 m. en geniş yeri 9 m. ve yüksekliği 90 cm olan suni derenin de bulunacağını belirtti.
 
Farklı bir konsept ile Sakarya’da bir ilk
Parkın diğer özelliklerinden de bahseden Başkan Öztürk; “242 adet bitki içeren 3050 m2 yeşil alan,  eni 1,5 m. boyu 121 m. olan asfalt zemin kaplamalı toplam 260 m2 alanı kapsayan model araç yarış pisti, 360 m2 beton zeminden oluşan yürüyüş yolu ve suni dere içerisinde kalan alanlarda 245 m2 alanı kapsayan kompozit yer döşemeli gezi alanları, suni dere üzerinde 2 adet eni 1.5 m. boyu 6 m olan betonarme köprü, 1 adet eni 2 m, boyu 12 m. olan çelik köprü ve bu çelik köprü yanında oluşturulan suni gölet içerisinde maket gemi yarışlarının düzenleneceği alan ve yeteri kadar otopark alanı bulunacağını belirtti.  

Erenler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181