Toçoğlu 'Yeni Sakarya’yı inşa ettik'!
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 18. yıldönümüne dair soysal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Toçoğlu, çalışmalarını deprem gerçeğini unutmadan hayata geçirdiklerini belirtti.

Deprem gerçeğini unutmadık
Başkan Toçoğlu, “Depremin 18. yılını geride bıraktık. Acılarımız ilk günkü tazeliğini koruyor. Sakarya, depremde en fazla yıkıma uğrayan şehirlerden biri. Ama hamdolsun kısa süre içerisinde hep birlikte depremin izlerini sildik. Yeni yaşam alanlarıyla, parkları, meydanları, yeşil alanları, duble yollarıyla yeni Sakarya’yı inşa ettik. Şehrimizi sağlam altyapıyla buluşturan dev yatırımlara imza attık. Şehrimize ilk Afet Koordinasyon Merkezi’ni kazandırdık. İlçelerimizi parklar ve meydanlarla buluşturduk. İnşallah önümüzdeki süreçte de deprem gerçeğini unutmadan yeni çalışmalara imza atacağız” dedi.

Şehircilik anlayışı
“Biz çocukların ayaklarının toprağa basmadığı şehirleşmeden yana değiliz. Dikey mimariye karşı duruşumuz da şehirciliğe bakışımızın en somut örneği. Şehrimizde kat sınırlaması uygulayarak hem olası depremlere önlem alıyoruz hem de farklı bir şehir görünümü düşüncesiyle yatay büyümeyi uyguluyoruz. Ancak bu konuda en büyük hazırlık depreme dayanıklı, sağlam yapılar inşa etmektir. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekiyor. Bu vesileyle depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Rabbim bizlere bir daha 17 Ağustos gibi büyük yıkımlar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181