Sakarya Erenler Kentsel Dönüşüm 1. etabında sona gelindi!
Erenler Belediyesi, kendi imkanlarıyla yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etap 1. Kısım çalışmalarında sona yaklaştı. 280 konut ve 1 iş merkezinin yer aldığı projede son rötuşların yapıldığını belirten Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, amaçlarının sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Erenler Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda ilçede başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Türkiye'de bir ilke imza atmış ve TOKİ dışında belediye eliyle başlatılan kentsel dönüşüm hareketine önderlik etmişti. Proje kapsamında 1. Etap 1. Kısım çalışmalarını tamamlama aşamasına getiren Erenler Belediyesi, 2. Kısım çalışmaları için şimdiden harekete geçti.

10 şiddetine dayanıklı binalar
1. Etap çalışmalarını yerinde inceleyen Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, 280 konut ve 1 iş merkezinin inşa edildiği alanda son rötuşların yapıldığını açıkladı. Temelinde 80 cm çapında 130 tane beton kazık kullanılan binaların 10 şiddetindeki bir depreme dayanıklı şekilde inşa edildiğini vurgulayan Öztürk, "Kentsel Dönüşüm çalışmalarımızla doğal afetlere hazırlıklı, insan hayatını tehdit eden risklerden arındırılmış normlara uygun sağlıklı, güvenli, sürdürülebilir yaşam alanları oluşturulması hedefi ile yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Vatandaşlara teşekkür 
Kentsel Dönüşümde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan TOKİ'den bağımsız olarak ilk kez yetki alan belediye olduklarının altını çizen Öztürk, "Erenler Belediyesi de ilk olmakla kalmadı ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek bir belediye olmayı başardı. Bu süreçte vatandaşımızın sabrı ve desteği bizleri motive etti" dedi.

2. Kısım görüşmeler başladı
Başkan Öztürk, "1. Etap 1. Kısım olarak yaklaşık 44 dönüm alan içerisinde 12 Blok, 280 bağımsız bölümü kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlanma aşamasına geldi. 1. Etap 1. Kısmın karşısında kalan 1. Etap 2. Kısım yaklaşık 11 hektarlık alan için vatandaşlarımızla görüşmelere başlandı. Aynı zamanda proje çalışmaları da hızla devam etmektedir" bilgisini verdi.

Serhat Saruhanoğlu / Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aynur karaca 8 yıl önce

Kendim çalışıyorum 2 cocugum var okutuyom felçli annem var kiradayim dulum bana da yardımcı olur musunuz 40 yaşına geldim evsahibi olamadım sizin araciliginizla lütfen bende toki aracılığı ile ancak ev sahibi olacağıma inaniyorum Rabbimin izniyle teşekkür ederim haberdar ederseniz sevinirim

banner182

banner181