Sakarya Tarihi Uzunçarşı 3. etap yakında ihaleye çıkacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Tarihi Uzunçarşı’da devam eden dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çarşının dağınık ve bakımsız haliyle tarihi kimliğinden uzaklaştığını ve görüntü olarakta şehir merkezine yakışmayan bir yapıda olduğunu hatırlatan Başkan Toçoğlu, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından şehrin güzel bir cazibe merkezine kavuşacağını söyledi.

Tarihimize sahip çıkıyoruz
Sakarya merkezinin topografyası nedeniyle geçmişte sınırlı olarak yerleşim amaçlı kullanıldığını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Bu nedenle şehir merkezinde tarihi nitelikte yapı sayısı az. Büyükşehir Belediyesi olarak tarihimize sahip çıktığımızı dönüşüm projelerimizle gösteriyoruz. Uzunçarşı’da içerisinde çok sayıda tarihi yapıyı barındıran, şehrin en eski ticaret alanlarından birisi. Bu bölgedeki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bildiğiniz gibi dönüşümü etaplar halinde gerçekleştiriyoruz. Bu dönüşümü yaparken esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı zor duruma sokmamak, sıkıntı yaşatmamak, işlerine engel olmamak hassas noktalarımız” diye konuştu.

6 tescilli binada işlem tamam
Başkan Toçoğlu, “1. etap çalışmalarımız kapsamında yer alan binaların çatılarını tamamladık. Doğramalar, kepenkler ve tenteler takılıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı noktalarda yer döşemesi devam ediyor. 6 tescilli tarihi binamızda restorasyon işlemleri tamamlandı. 1. etap çalışmalarımız devam ederken; projemizi hızlı bir şekilde sürdürmek ve noktalandırmak için 2. etap projemizi hazırlamış, ihaleye çıkmış ve kısa süre içerisinde çalışmalarımıza başlamıştık. 2. etapta yer alan binalarda kaçak kat yıkımları devam ediyor. Çatıda işlemler başladı. Pencere ve doğramalar takılıyor. İnşallah 3. etap için kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Projemiz tamamlandığında örnek bir dönüşüm projesi olarak sadece şehrimizde değil, ülkemizde de önemli bir yere sahip olacak” ifadelerini kullandı.

Sakaya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181