Sakarya Kocaali'de 496 konutluk TOKİ projesi inşa edilecek!
TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kocaali için yeni bir projenin müjdesini verdi. 'Ortaköy Evleri' adını taşıyan proje ile ilgili bilgiler veren Turan, proje kapsamında toplam 496 adet 2+1 ve 3+1 konut yapılacağını duyurdu.

Projede neler var?
Proje içerisinde 382 araçlık bir otopark, cami, okul, parklar ve iş alanlarının bulunduğunu belirten Turan, "Sakarya Ortaköy Evleri'ni farklı kullanıcı tercihlerine dönük tasarladık.

Projemizde, site sakinlerinin kullanabileceği 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 300 kişilik cami ve 1 ticaret merkezi, 5 çocuk oyun alanı ve 4 açık hava spor alanı gibi sosyal donatılar da bulunuyor. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için gerekli otopark ve H sosyal donatı alanları oluşturduk" dedi.

Mahalle kültürü
Projede geleneksel mahalle kültürünün özüne sadık kaldıklarına dikkat çeken TOKİ Başkanı, "Sosyal donatı alanlarının ve yaşam alanlarının bir arada bulunmasına öncelik verdik. Deniz manzarası görmeyen bloklar için ise kendi önlerinde oyun alanları, toplanma mekanları, kaya bahçeleri, çiçek havuzları gibi peyzaj alanları oluşturduk. Araç yolları, blokların oluşturduğu meydanlardan uzaklaştırılırken, yaya yollarıyla bu meydanlar birbirine bağlanarak konutlara ulaşım sağlandı" bilgisini verdi.

Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181