Samsun İlkadım Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii'nin temeli atıldı!
İlkadım, Gazi ve Yeşilkent’ten oluşan üç belde belediyesinin 2009 yılında birleşmesi sonucunda iki ayrı hizmet binasında ihtiyaca cevap vermekte zorlanan İlkadım Belediyesi, tam teşekküllü yeni belediye hizmet binasına kavuşuyor.

BÜYÜK İLGİ BÜYÜK COŞKU
İlkadım Belediye Başkanı tarafından büyük bir çabanın ardından planlanan ve hayata geçirilen Yeni belediye Hizmet Binası ve Camii Projesinin temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti İl ve İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, STK Temsilcileri ve 7'den 70'e binlerce vatandaş katıldı.

MODERN PROJE
20 dönümlük alana inşa edilecek yeni belediye hizmet binasının temelleri törenle atıldı. Kıran Mahallesi Ulugazi TOKİ Konutları önündeki alana inşa edilen belediye binası 800 araçlık otoparkı olan 11 dönümlük bir alanı kapsıyor. Alanda vatandaşların ve çevrenin ihtiyacına yönelik cami yapılıyor. 20 dönümlük alan içerisinde bir de kültür ve kongre yapılması düşünülüyor. Projenin yaklaşık bir yılda bitirilmesi hedefleniyor.
 
İLKADIM’DA TARİHİ GÜN
İlkadım'ın tarihi bir güne şahitlik ettiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Geçmişte yapılan birçok plansız yapılanmaya rağmen göreve geldiğimiz günden beri çok önemli projelere imza atıyoruz. Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli. Kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz. İlkadım 61 mahalleye sahip çok büyük bir ilçe. Birçok büyük hizmet gerçekleştirdik. Az önce Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılan Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini hizmete sunduk. Şimdi ise burada belediyemizin yeni hizmet binasını yapıyoruz. Burası 20 dönümlük bir alan. 11 dönümüne hizmet binamızı yapacağız. Altında 800 araçlık otopark var. 3 bin metre kare peyzaj alanı oluyor. Bu alan içerisinde bir de cami yapacağız. Caminin alt kısmında ise kültür ve kongre merkezini planladık. İnşallah önümüzdeki süreçte Gençlik ve Spor Bakanımızın desteğiyle kültür ve kongre merkezimizi yapmaya çalışacağız. Biz bu projelerle şehrin yoğunluğunu buraya taşımaya çalışıyoruz. Buralar gelecek vadeden yerler haline geliyor. Uzun yıllardır çözüm arayan bu projeyi inşallah bir yıl sonra Samsunluların hizmetine sunacağız" diye konuştu.
 
İNŞALLAH HEP BİRLİKTE AÇILIŞINIDA YAPACAĞIZ
Güzel bir günde birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "15 yılı aşkın AK Parti hükümetimiz ülkemizi karış karış bir baştan bir başa inşa ediyor. 15 yıl önce kişi başına düşen gelirler 3 bin dolar seviyesindeydi. Bu işleri konuştuğumuzda, 'bunlar biraz uzak işler, hayal etmek kolay yapmak zor' deniyordu. Türkiye 15 sene öncesine kıyasla 3 kat büyüdü. Önceden küçük bir pist olan burası şimdi görüyorsunuz 6 bin nüfuslu bir yer oldu. Belediye binamız ve cami de burada olduktan sonra şehir güneye doğru çekilen bir unsur haline geliyor. Deniz kenarındaki baskıyı şehrin güneyine çekerek, şehircilik adına daha modern açılımlara şehrimizi tabi tutuyoruz. Erdoğan Beyi tebrik ediyorum. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah güle oynaya kazasız belasız açılışını yaparız"  diye konuştu.
 
ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI HIZLA GELİŞİYOR
Projenin kendilerini heyecanlandıran bir proje olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Caminin de bu kampüs içerisinde yapılması ayrıca önemli. Şehircilik anlamında Samsun'da son zamanlarda çok önemli gelişmeler olmakta. Bizler bu dönemi yeni atılım dönemi olarak adlandırıyoruz. Bu atılımın ilk temel atma törenini Samsun'da İlkadım’da gerçekleştiriyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşallah böyle bir mutlulukla açılışını yaparız" şeklinde konuştu.
 
"İLKADIM BELEDİYE BAŞKANIMI KUTLUYORUM” 
İlkadım Belediyesi'nin kaliteli ve nitelikli bir inşaat yaptığını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "İlkadım Belediye Başkanımı kutluyorum. İnşallah bu mübarek Ramazan ayında kazasız belasız bir inşaat dönemi olmasını diliyorum. Başkanımızın da dediği gibi inşallah buranın açılışını 19 Mayıs'ta hep birlikte yaparız" ifadelerini kullandı.
 
KILIÇ; “TEBRİKLER ERDOĞAN BAŞKAN”
Tüm ilçelerde yatırımların devam ettiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise şunları söyledi: "İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Bey’i tebrik ediyorum. Bu güzel çalışmayı buraya kazandırmak için çok çaba sarf etti. Biraz evvel yine İlkadım’da yükselen Türkiye'nin en büyük gençlik merkezinin tanıtımını yaptık. Kültür merkezi ve kongre salonu için de, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı ile konuşacağız. Onlardan ne kadar destek alabiliriz ona bir bakacağız. Ondan sonra da hep birlikte oturup elimizi bedenimizi bugüne kadar olduğu gibi taşın altına koyacağız. Niye 15 Temmuz gecesi bu millet ülkesi için demokrasisi, geleceği için bedenini siper etti? Bu tende bu can durdukça bu millete, bu memlekete hizmet etmeye yeminliyiz. Ben tekrar Erdoğan Başkanı tebrik ediyorum. Rabbim kazasız belasız bir şekilde buranın yapılmasını nasip eder inşallah.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri baretlerini takarak hep birlikte temel atma butonuna bastılar. Daha sonra protokol temel atma alanını inceledi.

İlkadım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181