Samsun marka şehir olma potansiyeli taşıyor!
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Dünya ve ülkemiz koşarken bizim oturmamız Samsun olarak bize yakışmaz. Marka şehirler, vizyon projelerle oluşur. Bunun için de çalışmak gerekir" dedi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Sanayici ve İş adamları Derneği (Saysiad)'ın davetlisi olarak gittiği İstanbul'da, demek yöneticileriyle biraraya geldi. Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da yer aldığı ve Dernek Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen, Demeğin Onursal Başkanı ve Samkon Başkanı Sezgin Gümüş ile yöneticilerin bulunduğu buluşmada "Şehircilik" üzerine konuşan Başkan Genç, Samsun'un marka şehir olacak potansiyellerinin bulunduğunu, ancak marka şehirlerin, vizyon projelerle olabileceğine dikkat çekti.

Konuşmasında, bir belediye başkanının ancak ufuk ve vizyon sahibi olması durumunda şehrin geleceğine yön verebileceğini ifade eden Başkan Genç, "Bir şehrin marka değerini ortaya koyacak alanlarda şehir estiğini ön plana çıkaran, şehrin tarihi ve kültürel kimliğini yansıtan yatırımlar yapmalıyız. Biz, bir yandan şehrin ve insanlann ihtiyaç duyduğu yaşam standartlarını oluştururken, bir yandan da şehrin fiziki gelişimiyle birlikte şehre kimlik kazandırmak ve geleceğe taşımak amacındayız. Yaptığımız tüm hizmet ve projelerimizde önceliğimiz bu" dedi.

Şehri geleceğe taşıyacak vizyon projeleri ortaya koyarak şehrin sadece makyajına değil, fiziki ve sosyal gelişimi ile değişimine katkı sağlayacak bir anlayış çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Başkan Genç, "Şehrimizi daha yaşanabilir, yaşam standartlan yüksek bir şehir yapma çabası içerisindeyiz. Yaşadığımız şehri fiziki ve sosyal anlamda gelişimini tamamlamış bir şekilde geleceğe tüm yönleri ile taşımak hedef indeyiz. Yaptığımız eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm gibi yatırımlarla yeni, modem, nitelikli ve standartları yüksek bir şehir hedefliyoruz" diye konuştu.

Yeni bin yılın başında artık şehirlerin yarıştığına işaret eden Başkan Genç, "Şehrimizin de bu yanşta yer almasını istiyorsak dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek, mimariden tarıma, sanayiden ticarete dünyanın ilerisine geçecek şekilde planlamalar yapmalıyız. Şehirlerimizi mutlaka milli mimarlarla inşa etmeliyiz. Bir şehirde sadece fiziksel değişimler yetmez, beraberinde kültürel ve kurumsal değişimleri de sağlamak gerekir. Biz işadamlanmızla sürekli biraraya geliyoruz. Çünkü bir şehrin özel sektörle gelişeceğine inanıyoruz. Bu manada İstanbul'da yaşayan Samsunlu işadamlanmızla buluşmamızı önemsiyorum. Biz şehrimizin gelişmesi adına doğru ve yararlı her türlü yatırım için işadamlanmıza kapımız sonuna kadar açık" şeklinde konuştu.

Uyguladıkları projelerle şehre vizyon kattıklarını dile getiren Başkan Genç, "Dünya ve ülkemiz koşarken bizim oturmamız Samsun olarak bize yakışmaz. Marka olmak için çalışmak gerekir. Durduk yere kimse kimseyi marka yapmaz. Marka olmak emek ister. Bizler şehrimizin yaşam kalitesini, standardını yükseltirken, vatandaşlanmızın ihtiyaçlannı karşılarken, diğer taraftan da dünyada diğer şehirlerle rekabet ettiğimizi unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki, marka şehirler, vizyon projelerle oluşur. Marka şehir olabilmek için 21. yüzyılda önemli bir şehir haline gelebilmek için, geçici değil, sürdürülebilir ve kalıcı çözümler bulmalıyız" ifadelerini kullandı.

Şehirlere yön verecek olanın yerel yönetimler olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, şunlan söyledi: "Artık 3. bin yılın başında, 21. yüzyılda belediye başkanlannın başarı kriterleri de değişti. Ülkelerin basan kriterleri artık şehirlerin basan kriteri oldu. Dolayısıyla bunlar belediye başkanlannın da basan kriteri sayılıyor. Şehre kazandırdığınız okul sayısı, kültür merkezi, hastane sayısı kadar başanlısınız, işsizliği ne kadar önlemişseniz o kadar başanlı sayılıyorsunuz. Artık kalkınma yerelden başlıyor. Biz her alanda yaptığımız yatırımlarla Canik'te bunu başardık. Ancak biz diyoruz ki, Samsun'un sadece Canik'i değil, bütün ilçeleri gelişmelidir. Bunun için de öncelikle bütün ilçeleri, köyleri kapsayacak bir Master Plan gerekiyor."

Dernek yöneticileriyle buluşan Başkan Osman Genç'e teşekkür eden Saysiad Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen de, İstanbul'da yaşayan yönetici ve işadamları olarak dernek çatısı altında buluştuklarına işaret ederek, "Amacımız Samsun için güzel işlere imza atmak. Bu amaçla Samsun için birlikte hareket ediyoruz" dedi. Samkon Başkanı Sezgin Gümüş ise, İstanbul'da Samsun'un tanıtımı ve Samsunlular için güzel işlere imza attıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Genç, Saysiad Başkanı Dağdelen'e perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye ederken, Samkon Başkanı Sezgin Gümüş'e de Canik Belediyesi tarafından bastırılan Samsunspor kitabı Verdi. 

Samsun Arena Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181