Başkan Genç, Canik'in kentsel dönüşüm projeleri anlattı!
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kentsel dönüşümde sadece fiziki değil, şehirsel bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Şehri geleceğe açacak bir dönüşüm sağlıyoruz. Bugün herkesin tercih ettiği bir merkez oldu dedi.

Haber AKS TV'de Sinan Sallabaş'ın hazırlayıp sunduğu "Samsun'un Nabzı" programına konuk olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede yaşanan dönüşümü ve gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Göreve geldikleri 2004 yılında yol haritasını belirlediklerini belirten Başkan Genç, "İlk önce şehrimizin anatomisini çıkararak, sorunların neler olduğunu belirledik ve buna göre çözüm ürettik. Çünkü çalışmalarınızı doğru temel üzerine oturtamazsanız gelecek adına koyduğunuz hedeflere ulaşamazsınız. 3K ve 3E değimiz 'Kurumsal, Kültürel ve Kentsel Dönüşüm'ün yanında 'Eşit, Ekonomik ve Ekolojik Dönüşüm' formülü ile hedeflerimizi bir temele oturttuk. Sürekli yenilenen bir kurum olarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile hızlı, etkin ve teknolojik hizmetimizi ISO 90001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile taçlandırdık" dedi.
 
BÜTÜNCÜL GELİŞİMDEN YANAYIZ
Kentsel dönüşümde sadece fiziki değil, şehirsel bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Şehri geleceğe açacak bir dönüşüm sağlıyoruz. Şehrin eğitiminde, kültüründe, sanatında, sporunda, sosyalleşmesinde değişim yapamadığınız sürece bir dönüşümden söz edemeyiz. Canik'te, yolların çamur olduğu, ahırların bulunduğu bir bölgede önemli bir değişim gerçekleştirdik ancak bundan da öte kültürel ve sosyal bir dönüşüm yaptık. Sadece bir bölgenin zenginleşmesini değil, bütüncül gelişim anlayışını benimsedik. Bugün ilçemizin dört bir yanında belediyemizin hizmetlerini görmek mümkün" diye konuştu.
 
CANİK ARTIK BİR MARKA
Markalaşma yolunda önemli mesafe aldıklarına da vurgu yapan Başkan Genç, "Biz sadece Türkiye'de değil, dünyanın bir çok bölgesinde tanınan bir markayız. Bu konuda hiç mütevazi olamayız. Bugün Canik istihdamda, eğitimde, kültürde, modern yaşam alanlarında dün neydi, bugün ne durumda? Bunu bilmek lazım. Biz Samsun'un 17 ilçesinden bir parçayız. Bu 17 parçadan biri olarak ödevimizi, görevimizi doğru yaptığımıza inanıyorum. Daha önce minibüsler 'cezaevine gider' diyordu, şimdi 'Piazza'ya, Lovelet'e, Medicana'ya gider' diyor. Bu değişimin görünen yüzüdür. Canik bugün herkesin tercih ettiği bir merkez oldu. Kentsel dönüşümde zorunlu değil, gönüllü dönüşüm yapıyoruz. Cezaevi inşallah kalkacak. Yeni cezaevi binası tamamlandı, peyzaj çalışması yapılıyor. Yerine modern konutlar yapılacak. Ayrıca hurdacılar alanında Emlak Konut ile birlikte Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüme imza atacağız" şeklinde konuştu.
 
ŞEHİR HASTANESİ KATKI SAĞLAYACAK
Özel sektör yatırımına önem verdiklerini dile getiren Başkan Genç, "Özel sektör yatırımı bir şehrin can damarıdır. Bununla ilgili ilçemize bir çok özel yatırım kazandırdık. Ancak Şehir Hastanesi gibi büyük bir devlet yatırımı ile ilgili eski Sağlık Bakanımız sayın Mehmet Müezzinoğlu döneminde ilçemizde üç yeri önerdik. Sağlık Bakanımız sayın Ahmet Demircan, hızlı bir şekilde bu yatırımın önerdiğimiz yerde yapılması için harekete geçti ve Şehir Hastanesini şehrimize kazandırdı. Gelecekteki Samsun'a uygun bir yer. Gelecekte yeni bir şehir kurulacaksa, Yeni Samsun burası olacaktır. Büyük bir yatırımı doğru yere yapmazsanız, o şehre yük oluşturursunuz. Burası doğru bir yerdir. 2018'de temeli atılacak ve üç yıl içinde tamamlanacak. Şehrimize sağlık turizmi ve şehrin yeniden şekillenmesi açısından, ulaşım açısından önemli katkı sağlayacaktır. Şehri açacak bir proje. Şehirsel açıdan doğru baktığı için sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
SAMSUNSPOR KİTABI TAMAMLANDI

Samsunspor kitabının tamamlandığı müjdesini de veren Başkan Genç, "Biz her zaman şehrin hafızasından bahsediyoruz. hafızasız bir şehir olamaz. Geçmiş hafızasını bugüne taşıyamayanlar ve güncelleyemeyenler başarılı olamaz. Biz kültür yayınlarımızla şehrimizin her alanda geçmiş hafızasını ortaya çıkardık. Samsunspor kitabı ile ilgili başka kurumların bunu gerçekleştirmesini uygun görüyorduk. Ancak bu yapılmayınca biz sorumluluk hissettik ve bu eksikliği gidermek için Samsunspor'un hafızasını da ortaya çıkarmak istedik. Sevgili Resul Akçay'ın değerli katkıları ile tamamlayarak basımını gerçekleştirdik. İnşallah 2 Kasım'da galasını yapacağız. Bu kitabı Samsunsporlu hemşehrilerimize hediye edeceğiz" dedi.
 
ŞEHRE DEĞER KATACAK PROJELER

Belediye olarak ilçe genelinde dört önemli projenin devam ettiğine ve bir çoğunun tamamlanmak üzere olduğuna da işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Meşe Orman Park Projesi, 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) Projesi, Oyuncak Müzesi, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi gibi çok önemli dört projemiz var. Bu projelerimizden Oyuncak Müzesi ve Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi projelerimiz tamamlanma aşamasında ve yakın zamanda hizmete girecek. Bunların yanında Canik Millet Camii, cami ve okul çevre düzenlemeleri, hanım konakları ve sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi projelerimiz de devam ediyor. Bu projelerimiz de tamamlandığında şehrimizin değerine değer katacaktır."

Canik Belediye

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181