Samsun Canik kentsel dönüşümle değişiyor!
Muhtarlar Günü nedeniyle Canikli muhtarlarla biraraya gelen Başkan Osman Genç, Biz ilçemize yaptığımız katkı ile birlikte Samsunu dönüştürüyoruz. Bölgemizdeki diğer belediyelere de örnek olacak çalışmalar yapıyoruz. Canik, yaptıklarıyla değişime ilham oluyor dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Muhtar Günü'nde Canikli muhtarlarla biraraya geldi. Canik Muhtarlar Derneği'nde düzenlenen kahvaltıda muhtarlarla sohbet eden Başkan Genç, ilçede yaptıkları değişim ve dönüşümle Samsun'un dönüşümüne katkı sağladıklarına ve bölgedeki diğer belediyelere örnek olacak çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti. Ev sahibi Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç’in yanısıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, MHP İlçe Başkanı Kemal Saral, Başkan Yardımcıları Alican Usta, Mustafa Erbay ve Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs'ün de katıldığı kahvaltıda konuşan Başkan Genç, Canik'in, yaptığı büyük yatırımlarla değişime ilham olduğunu söyledi.
 
'MUHTARLARA ÖNEM VERİYORUZ'
Muhtarların gününü kutlayan Başkan Genç, "Bu günleri insanları biraraya getirmesi bakımından çok önemli buluyorum. Seçilmiş insanlar, milletin teveccüh gösterdiği, seçtiği insanlar bizim için önemlidir. Muhtarlık belediyecilikten daha eskidir. Muhtarın anlamına baktığımızda seçkin insan, seçilmiş insan anlamına gelmektedir. Toplumun en seçkin, güvenilir, sorunları çözebilecek insan demektir muhtar. Bugüne kadar hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmiş muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Muhtarlarımızla 2004 yılından itibaren uyumlu şekilde çalışıyoruz. Muhtarlarımız bizim elimiz ayağımız. Belediye olarak muhtarlarımız için muhtarlık ofisleri yaptık. Bilişim çağında laptop bilgisayar vererek, muhtarlarımız arasında iletişim ağlarını kurduk. İçinde bulunduğumuz bu binayı yaparak muhtarlarımızın rahatlıkla biraraya gelebilecekleri, toplantı yapabilecekleri, fikir alışverişi yapabilecekleri bir mekanı oluşturduk. Muhtarlarımızın bizim için lafta değil bizzat fiiliyatta önemli olduğunu gösteren bir belediyeyiz. Belki de Türkiye'de tekiz bu konuda" dedi.

‘CANİK, NEREDEN NEREYE GELDİ?’
Seçilmiş kişiler olarak millete karşı sorumlulukları olduğuna da işaret eden Başkan Genç, "Bütün hedefimiz bu ilçeyi geliştirmek ve dönüştürmek. Yaşadığımız çağı doğru algılamak, anlamak. Artık dünyanın hızlı dönüştüğünü ve geliştiğini göremezsek ve fark edemezsek bu yarışın gerisinde kalırız. Geldiğimiz günden beri, kaderiymiş gibi geriye bırakılmış bu ilçede dönüşümü hep birlikte, el ele gerçekleştirdik ve ilçemizi hakettiği yere taşıdık. Bugün ilçemizin geldiği noktaya baktığımızda, kendi ilçelerimiz arasında mukayese ettiğiniz zaman verilere bakarak hareket etmemiz lazım. Yani olaya matematiksel bakmak lazım. Kişi başına düşen milli gelir 2004 yılında bu ilçede kaç liraydı, şimdi kaç lira? 2004 yılında işsizlik bu ilçede ne kadardı, bugün ne kadar? 2004 yılında nüfusumuz ne kadardı, bugün ne kadar? 2004 yılında ilçemizde hastane yatak sayısı ne kadardı, bugün getirdiğimiz noktada ne kadar? 2004 yılında bu ilçede alışveriş merkezi var mıydı? Bugün kaç tane var. 2004 yılında sosyal aktiviteleri, spor aktivitelerini yapacak tesis var mıydı, bugün ne kadar var? Başarılı olup olmadığımızın ölçüsü budur. Yoksa 3. bin yılda sadece yolları, kaldırımları yaparak bir başarının yakalanamayacağını bilmemiz lazım" diye konuştu.
 
'DEĞİŞİME İLHAM OLUYORUZ'
Sosyal gelişmişlikte en dipte olan ilçeyi bugün sosyal gelişmişlikte en üst seviyeye taşıdıklarına da vurgu yapan Başkan Genç, "Kişi başına gelirimiz merkez ilçeler arasında en gerideyken bugün en öndeyiz. Piazza AVM, Lovelet Outlet AVM, Metro Gross, Koçtaş gibi merkezlerle yılda 10 milyon insan Canik'i ziyaret ettiğini biliyor musunuz? Dün gündüz bile gelmekten korkulan bir yerin bugün nereye geldiğinin farkında olmamız lazım. Değişim ve dönüşümü yönetemeyenler bulunduğu ilçesine, şehrine, hatta ülkesine katkı sağlayamaz. Dünyadaki bütün şehirler böyle yarışıyor. Biz de yarış içerisindeyiz. Biz ilçemize yaptığımız katkı ile birlikte Samsun'u dönüştürüyoruz. Yaptığımız yatırımlarla Samsun'daki, bölgemizdeki diğer belediyelere örnek oluyoruz. Canik, yaptıklarıyla değişime ilham oluyor" şeklinde konuştu.
 
'HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK'
İlçenin geldiği noktayı örneklerle anlatan Başkan Genç, "Daha dün bir sporcumuzu karşıladık. Sporcumuz Ali Topaloğlu Avrupa Şampiyonu oldu. Daha önce Dünya Şampiyonu olmuştu. Biz down sendromlu çocuklarımızın evlerine kadar girmiş bir belediyeyiz. Engelli çocuklarımızın evlerine girerek, onları hayata bağlayan, onları Dünya ve Avrupa Şampiyonu yapan bir ilçe belediyesiyiz. Kadın Basketbol Süper Liginde oynayan bir basketbol takımımız var. Gönlümüz elbette ki Samsun'un en önemli markası olan Samsunspor'un Süper Lig'de oynaması. Ama bu eksikliği hissettirmemek için bir yandan şehrimizin adını duyuran bayan basketbol takımımız var. Daha geçen gün Beşiktaş'ı deplasmanda yendi. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray takımları nereye geliyor? Canik'teki Hasan Doğan Spor Salonuna geliyor. Bunu 10 yıl önce söyleseydik herkes hayal olarak görürdü. Ama hayallerin olmadığı bir yerde gerçeklerin olamayacağını da bilmek zorundayız. Bütün bunları muhtarlarımızla birlikte hayata geçirdik" dedi.
 
'BÜYÜK PROJELER DEVAM EDİYOR'
Yapılan ve devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan Genç, "Hasköy mahallemizde keçiler, koyunlar otluyordu. Keza Kuzey Yıldızı Mahallemizin nereden nereye geldiği ortada. Baba evimi, kendi oturduğum evin yerini metrekaresini 10 kuruşa satamadığım zamanları biliyorum. Bugün o yerlerin metrekaresini bin liraya alamıyorsunuz. Bu şehrin yıllarca arka bahçeliğini, hamallığını yaptı bu ilçe. Yaptığımız ve devam eden büyük projelerimiz var. Sancaktepe (15 Temmuz Şehitler Tepesi)'de iki büyük projeyi hayata geçiriyoruz. 15 Temmuz Şehitler Tepesi projesinin yanısıra DOKAP ile birlikte Meşe Orman Park projesine de başlıyoruz. Oyuncak Müzesi açılışa hazır. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi açılışa hazırlanıyor. Hanım konakları, sıbyan mektepleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Canlı Hayvan Pazarını açtık. Camilerimizin çevre düzenlemelerini gerçekleştiriyoruz. İlçemiz çok hızlı gelişiyor. Farklı problemler olabilir kırsal bölgelerimizde. Bunların hepsi yapılır" ifadelerini kullandı.
 
'YENİ SAMSUN ŞART'
"Şehri planlayamazsanız istediğiniz kadar yol yapsanız da şehri ekonomik ve kültürel olarak dönüştüremezsiniz" diyen Başkan Genç, "Şehirsel plan bakımından Şehir Hastanesi'nin yapılacağı yeri 1,5 yıl önce eski Sağlık Bakanı sayın Mehmet Müezzinoğlu döneminde 'Gelin Şehir Hastanesi'ni buraya yapın" diye önermiştik. Sağolsun sayın Sağlık Bakanımız sayın Ahmet Demircan beyefendi bu önerimizi göreve gelir gelmez hızlı bir şekilde hayata geçirdi. Önerdiğimiz üç alternatif yerden birisini seçtiği için sayın Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bunu sadece Canik'in gelişimi için önermedik. Biz gelecek 60 yıl içinde, önümüzdeki 100 yılda Yeni Samsun hangi bölgede olacaksa Şehir Hastanesinin de orada olması gerektiğine inandığımız için önerdik. Biz şehircilik perspektifinden bakarak öneride bulunduk. Gelecekte Yeni Samsun Tekkeköy ile 19 Mayıs ilçeleri arasında, şehrin arkasında kurulacak. İsteseniz de, istemeseniz de, geciktirseniz de geciktirmeseniz de. Başka alternatifi yoktur. Artık yapılaşması bitmiş yerlerin göreceksiniz 20 yıl sonra kentsel dönüşümü başlayacak. O bölgeler ekonomik ömrünü tamamlamış olacak. Dolayısıyla yeni bir şehre ihtiyaç olduğunu bu şehirde bilmek zorundayız. İşte bunu gördüğümüz için, Şehir Hastanesi'ni şehrin arkasında olmasını istedik. Şehir Hastanesi yap-işlet-devret modeliyle 2,5 milyar liralık bir yatırımdır. Yan işleriyle birlikte 4-5 milyar liralık bir ekonomik katkı getirecek bu şehre. Şehir Hastanesi'nin bu şehre hangi dönüşümleri getireceğinin farkında olmalıyız" değerlendirmesini yaptı.
 
'ÇOK ÇALIŞMAK VE ÜRETMEK ZORUNDAYIZ'
Şehri bir yandan dönüştürürken dünyadaki gelişmelere de duyarsız kalınamayacağını ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Suriye'de, Irak'ta veya dünyanın farklı bölgelerinde gelişen olaylardan bihaber yapamayız. Dolayısıyla şehir olarak gelişmeleri yakından takip etmeli, geleceğe dair adımlarımızı ona göre atmalıyız. Eğer dünyadaki gelişmelere şehir olarak gözümüzü kapatırsak, geleceğimiz adına doğru işler yapamayız. Bu nedenle eğer şehirlerin yarıştığı gönümüzde öne çıkmak, diğer şehirlerin önüne geçmek istiyorsak şehir olarak, şehrin dinamikleri olarak çok çalışmak ve çok üretmek zorundayız. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor."
 
'YEREL YÖNETİMİN BİRİNCİ AYAĞI'
Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç de, "Birarada olmamıza vesile olan başkanımıza ve bu günü bizlere tahsis eden sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bugünü bizleri biraraya getirmesi açısından çok önemli buluyorum. Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyorum" diye konuştu. Muhtarların gününü tebrik eden AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, "Muhtarlarımız bizim yerel yönetimin birinci ayağıdır. Mahallelerimizden ilçeye, ilçelerden ile, ilden hükümetimize bir ağacın çekirdeğidir. Halkımızın yereldeki gözü, kulağı olan muhtarlık en zor mesleklerden birisidir. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin muhtarlarımıza tanıdığı imkanlar sorumluluğu daha da artırmıştır. Muhtarlarımızın sıkıntılarını çok iyi biliyoruz ve bunları çözmek için çalışıyoruz" derken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Kemal Saral, "Her günü muhtarların günü olarak görüyoruz. Muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyoruz. Muhtarlarımız olmadığı sürece mahallelerimizin sorunlarını bilemeyiz" şeklinde konuştu.
 
 Canik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181