Samsun İlkadım'da Hastane ve Kökçüoğlu Mahallesi'nin yerinde dönüşümü için adım atıldı!
Hastane Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, yıllardır beklenen kentsel yenilenmenin ilk adımını attıklarını ifade ederek, "Hastane ve Kökçüoğlu'ndaki yerinde dönüşüm İlkadım'ın kaderini değiştirecektir" dedi

İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Hastane Mahallesi İncirlikdibi Cami'nde kılınan teravih namazında mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşlarla teravih namazı sonrası camii önünde bir araya gelinen buluşmada belediye olarak İlkadım'a kazandırdıkları yatırımları anlatan Başkan Tok, vatandaşların Hastane Mahallesi'ndeki yerinde dönüşümle ilgili merak ettikleri konulara cevap verdi.

'BU İŞİN KONTROLÜNÜ BİZ YAPACAĞIZ'
Yerinde dönüşümle Hastane ve Kökçüoğlu Mahallesi'nin herkes tarafından tercih edilen bir merkez olacağını ifade eden Başkan Tok, "2005 yılında ilk belediye başkanlığım döneminde Kökçüoğlu ve Hastane Mahalleri için kentsel dönüşüm kararı aldık. O yıllarda emsal değerini 4'e çıkartarak inşaat haklarınızı yükselttik. Yani inşaat hakkı diğerlerine göre 3 kat daha fazla. Bu iki mahallede, 11 kat konut yapma hakkı kazandırdık. Şu an yerinde dönüşüm için önünüzde hiçbir engel yok. Vatandaşlarımız bir araya gelerek, müteahhitle anlaşarak konutunu yapabilir duruma geldi. İlkadım Belediyesi olarak bu işin başında olacağız. Müteahhitler ile sizin aranızda aracı olmak suretiyle organizasyonda olmak istiyoruz. Bu işin kontrolünü biz yapacağız. Planlamada iki tane 25 metrelik bulvar var. Yollar 15 metreden az değil. Geniş yollar, geniş yeşil alan. Denizi ve şehri en iyi noktadan gören bu iki mahallede yapılacak olan 'Yerinde Dönüşümle Hastane ve Kökçüoğlu Mahallesi, herkes tarafından tercih edilen bir merkez olacak. Şehir meydanına 5 dakika uzaklıkta, konforlu daireleri, otoparkı, alışveriş merkezi, yeşil alanı, oyun parkı ve sosyal donatı alanları ile sizlerin yaşam standartları yükselecek" diye konuştu. 

Hande Öznur Aydın / Gazete Gerçek 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181