Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm başlıyor!
Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastane Mahallesi Cami çay bahçesinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, miting havasında geçen buluşmada Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinde yapılacak olan yerinde dönüşüm(Kentsel Dönüşüm) projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yıllardır bu iki mahallede oturan vatandaşların kazanımları için mücadele ettiğini kaydeden Başkan Tok," 2004-2009 yılları arasındaki belediye başkanlığım görevi süresince, Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinde emsal değerini yükseltip 4 emsal yaptık. Bu dönüşümü vatandaşımızı mağdur etmeden yaptık. Bugün, Derebahçe ve Kalkanca'da emsal değeri 1.40, Hastane ve Kökçüoğlunda ise, 4 emsal. Bu ne demek?. Derebahçe ve Kalkanca'da 1000 metrekarelik bir arsadan 100 m2'lik 14 daire yapabilirsiniz, Hastane ve Kökçüoğlunda ise 1000 m2'lik alanda 100 m2'lik 40 tane daire yapabilirsiniz. İşte bizim farkımız bu. Tüm planlarımız meclisten geçti. 26 Mart itibariyle askı süresi sona eriyor. Bu tarihten sonra inşaat izni alıp konut yapabilecek durumdasınız. Bu dönüşüm için yıllardır sizin için mücadele ettim. Bizim derdimiz sizsiniz. Siz kazanın dedik."dedi.

VATANDAŞ, TOKTAN BAŞKASINA GÜVENMİYOR
Kimsenin rızası olmadan evinin yıkılmayacağına vurgu yapan Başkan Tok," istediğiniz müteahhitle anlaşıp dairelerinizi yapabilirsiniz. Eğer ikna olmadıysanız, rızanız yoksa, kimse sizin şu an oturduğunuz evi yıkamaz. Şu an müteahhitler, buralarda hane sahipleri ile görüşüyormuş. Biz, İlkadım Belediyesi olarak bu işin başında olacağız. Müteahhitler ile sizin aranızda aracı olmak suretiyle organizasyonda olmak istiyoruz. Şunu da iyi bilin. Biz, sizi hiçbir müteahhide ezdirmeyiz. Hakkinizin takipçisi ve korucusuyum. Sizin hakkınızı kimseye yedirtmeyiz. Bu işin kontrolünü biz yapacağız. İsteyen, istediği müteahitle anlaşır, dönüşümü yapar. İkna olmayan ve rıza göstermeyenlerin de evini kimse yıkamaz. Burada, önemli olan sizin razı olmanız...Dönüşüm ada bazlı olacağı için, nerede anlaşılırsa kentsel dönüşüm orada yapılacak. İkna olmayan, rıza göstermeyen vatandaşlarımıza zorla geleceğiz senin evini yıkacağız diye bir durum kesinlikle söz konusu değildir." dedi.

E.Caner Cabbar / Hedef Halk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatice Özhan 6 yıl önce

İlyas köyünden imar planı değişikliği varmı öğrenmek istiyorum saygılar sunarım

Avatar
Hatice Özhan 6 yıl önce

İlyas köyünden imar planı değişikliği varmı öğrenmek istiyorum saygılar sunarım

banner182

banner181