Şanlıurfa Refahiye'de 300 konutların yıkımı başladı!
Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki hassasiyetini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlediği alanlarda çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projesi kapsamında riskli yapılar arasında yer alan Refahiye Mahallesindeki 300 konutların yıkımına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra boşaltılan konutların yıkımını iş makineleriyle gerçekleştiriyor. Yıkım esnafında oluşan toz tabakasından çevredeki mahalle sakinlerinin etkilenmemesi için itfaiye ekipleri tarafından sürekli olarak su püskürtülüyor.

ÜRÜN: GELECEĞİN ŞANLIURFA'SINI İNŞA EDİYORUZ
Alanda yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, şehrin diğer bölgelerinde de benzer uygulamaların planlama dahilinde devam ettiğini söyledi.

Ürün açıklamasında, "Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projelerimize devam ediyoruz. Şanlıurfa’da 300 konutlar olarak bilinen lojmanların yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Buradaki yapılarımızın bir çoğu risk oluşturmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız planlama çerçevesinde hali hazırda devam eden Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projelerimiz devam etmektedir. Eyyübiye ve Haliliye Belediyesi içerisindeki gecekondu alanlarındaki çalışmalarımızda sürüyor.
Halkımızın merakla beklediği Yeşildirek Mahallesindeki Karayollarına ait mülkiyet sorununu çözdük ve projelerini revize ettik. Şu an Yeşildirek’te de Emlak ve İstimlak Dairesi ile TOKİ’deki yetkililer çalışmalarını sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181