TOKİ Şırnak Gazipaşa'da bin 600 konut ve 100 iş yerinin temelini attı!
Şırnak'ın Gazipaşa Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak bin 600 konut ve 100 iş yerinin temeli atıldı. Şırnak Belediye Başkanvekili Turhan Bedirhanoğlu, Şırnak'ı çok kısa süre içerisinde çok güzel bir noktaya getireceklerini ifade etti. Şırnak'ta terör eylemlerinde zarar gören ve yüzlerce bina yıkılan merkez Gazi Mahallesi'nde yapılacak olan bin 600 konut ve 100 iş yeri için temel atma töreni düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanlığınca Şırnak Belediye Başkan vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer ve yüklenici firma temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Bedirhanoğlu, "İlk etap TOKİ inşaatlarımızın bugün itibariyle çalışmalarına başladık. Firmamız geldi bugün temel kazısına başladı. Yine bu çerçevede TOKİ tarafından hemen yan tarafta ikinci etap sözleşmesi de imzandandı. En kısa sürede ikinci etap işleri de başlayacak. Şu aşamada bin 600 konut ve 100 tane işyerinin ihale işlemleri tamamlandı. Şu anda göründüğü üzere yapımına da başladık. Vatandaşlarımız sabırsızlıkla işler ne zaman yapılacak diye bekliyordu. Biz Şırnak'ta sokağa çıkma yasağın bitimine müteakip yaklaşık üç aylık bir sürede birçok işi tamamladık. İçme suyu ihalesi tamamlandı. Yer teslimini yaptık. Kanalizasyon aynı şekilde tamamlandı. Firma mevsim koşulları nedeniyle ara verdi çalışmalarına. Onun dışında 105 kilometre sıcak asfalt ihalemiz yapıldı. Onun içinde mevsim koşullarını beliyoruz. Park, belediye hizmet binası, terminal proje çalışmaları bitti. En kısa zamanda mevsim koşullarında normale dönmesiyle birlikte hızlı bir şekilde Şırnak'ı şantiye havasına sokacağız. Vatandaşlarımızdan sadece biraz sabır istiyoruz. Şırnak'ı çok kısa bir sürede çok güzel bir aşamaya getireceğiz" dedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer, "Gazi Caddesi'nde 2 etap var. Bu iki etapta toplamda bin 600 konut, 100 iş yeri var. Yalnız Şırnak genelinde 6 bin 500 konut ve bin iş yeri olacak. Bunun ilk çalışması bugün başladı. Şuanda gördüğümüz çalışma birinci etap oluyor. İkinci etabın çalışması da 1 hafta 10 gün içerisinde başlayacaktır. İşin teslim süreleri de 1 sene gibi kısa bir süre. Bin 600 konut için konuşuyorum. Bahçelievler, Dicle ve Yeni mahallelerinin çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılıyor. TOKİ'ye gönderiliyor. TOKİ'de son şeklini alıp ihale aşamasına geliyor. Çalışmalar çok kısa süre içinde bitecek ve Şırnaklı vatandaşlarımızda bu eziyetten kurtulacak" diye konuştu.

Mardin Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181