Site yönetimi nasıl oluşturulur ?

634 sayılı kat mülkiyeti kanununun en önemli maddeleri arasında yer alan site yönetimi nasıl oluşturulur konusu detaylı olarak açıklanmaktadır.

Apartmanlarda ve sitelerde sıfırdan düzen kurmak veya kurulu düzeni idame ettirmek için seçilen site yöneticileri, 634 sayılı kat mülkiyeti kanununun site yönetimi kurulması ile ilgili beşinci bölümünden yararlanabilirler.

Her yıl ocak ayında toplanan genel kurulda apartman veya site sakinleri yeni bir yönetim oluşturabilir. Seçilen site yönetimi göreve 2 yıl devam eder. Bu süre boyunca bütçeyi oluşturmak, harcamaları yapmak, binanın veya binaların bakımını yapmak, çevre düzenlemesi ile ilgilenmek gibi sorumlulukları bulunmaktadır.

Peki Site yönetimi nasıl oluşturulur ? İşte sırasıyla site yönetimi oluşturulması

  • Genel kurulun toplanması,
  • Yönetim planının oluşturulması,
  • Kat malikleri toplantısının zamanı ve karar yeter  sayısı,
  • Oya katılabilme şartları ve karar alınması,
  • Sulh mahkemesine intikal ettirilecek durumlar,
  • Yönetici atanması,
  • Yöneticinin görevleri, sorumluluğu, hesap vermesi, hakları,
Tüm kat maliklerinin toplandığı genel kurulda, yönetici olmaya aday kişiler kendini tanıtır ve çoğunluğun seçtiği kişi, apartman site yöneticisi olur. Genel kuruldan önce kat malikleri apartman site yönetimi nasıl kurulur konusunda araştırma yapıp bilgi sahibi olmak isterlerse, yol gösterici en sağlam kaynak 634 sayılı kat mülkiyeti kanunudur.

Site yönetimi denetlenmesi ve yenilikler hakkında maddeler yer almaktadır.

Tavsiye edilen bağlantı: Site yönetimi başkan seçimi nasıl olur ?

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali oge 5 yıl önce

Site yönetimi seçimi nasıl olmalıdır sadece ev sahipleri mi seçimlere katılır orneegin bir sitede ev sahiplerinin 30 dairesi olan var 40 dairesi olan var seçimlere kiracilar katılmıyor böyle bir yönetmelik varmidir

Misafir Avatar
umit b 2 yıl önce @Ali oge

Kat mülkiyeti kanununda bir üst sınır var. sitedeki dairelerin %75 ine sahip olmak demek, oy hakkının %75 ine sahip olmak anlamına gelmiyor. Kanuna bakınız.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ali oge 5 yıl önce

Site yönetimi seçimi nasıl olmalıdır sadece ev sahipleri mi seçimlere katılır orneegin bir sitede ev sahiplerinin 30 dairesi olan var 40 dairesi olan var seçimlere kiracilar katılmıyor böyle bir yönetmelik varmidir

Avatar
ömer 5 yıl önce

4 ada 132 ikiz dublexten oluşan kat mülkiyet tapuları ada yüzolçümüne gore düzenlenmiş bir site de site yonetimi nasıl oluşturulur yönetim planı her ada için ayrı ayrı düzenlenebilirmi

Avatar
mevlüt meriç 5 yıl önce

mrb. sorulan sorulara neden cevap verilmiyor ?

banner182

banner181