'Sivas’ın en güzel bölgesi kentsel dönüşüm ile oluşacak!'
Sivas’ın yeniden imarı noktasında hızlı bir şekilde çalışma sergileyen Sivas Belediyesi, Esentepe ve Yunusemre Mahallelerinde, kentsel dönüşüm için yoğun mesai harcıyor. Projede ciddi aşamaların kaydedildiği ve uygulamaya başlanmasının an meselesi olduğu bu mahalleler, Sivas’ın en gözde mekanlarından biri haline gelecek 

Sivas Belediyesi, Esentepe ve ve Yunusemre Mahallerinde kentsel dönüşüm projelerine hız kazandırdı. Yaklaşık 110 hektarlık bir alanda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm için tüm projeleri tamamlayan belediye, bu bölgede neredeyse yeni bir şehir inşa edecek. 

HAYRAN KALINACAK BİR PROJE 
Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, bu mahallelerin projelerinin açıklandığında ve daha sonra çalışmaların tamamlandığında herkesin hayran kalacağı bir kentsel dönüşüm olacağını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: 

“Esentepe ve Yunus Emre mahallelerinde kentsel dönüşüm noktaların çok ciddi yollar kat ettik. Belki bana şunu söyleyeceksiniz, başkanım bunu net bir şekilde dile getiriyorsunuz ama projeyi de gösterin… Biz bu projeyi neden göstermiyoruz biliyor musunuz, bazen dedikodu, istismar oluyor. Vatandaşların kafası karıştırılıyor. O yüzden bekliyorum. Ama şunu söyleyeyim, gördüğünüz zaman hayran kalacağınız bir proje. Sivas’ın en güzel bölgesi olacak.” 

“BEKLEDİKLERİNE DEĞECEK” 
Bu mahallelerde oturan vatandaşların yıllardır beklediklerine değecek bir çalışma yapıldığını söyleyen Başkan Aydın, “Esentepe’de Yunus Emre’de oturanlar, 50 yıldır bekledikleri projeyi görünce ‘ya değdi diyecekler’. Geçtiğimiz günlerde o semte bir taziye için gittim. Ev sahibinin oğlu diyor ki, ya başkanım babam diyor bu kentsel dönüşümü görmeyi çok arzu ediyordu. Rahmetli oldu… Dedim ki kendi göremedi inşallah oğlu görecek…” ifadelerini kullandı. 

“BAKANLIK 2 MİLYON 850 BİN TL AKTARDI” 
Proje için bakanlığın 2 milyon 850 bin lira hesaplarına geçtiğini söyleyen Başkan Aydın, proje için firmaya ödemelerin yapılmaya başlandığını ve çalışmaların çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek şöyle devam etti: 
“Projede ciddi aşamalar kaydettik. Uygulama aşamasına geçiyoruz. Yani kentsel tasarım çalışmaları bitti. Bu projenin 2 milyon 850 bin liralık hak edişini bakanlık bize aktardı. Bizde ilgili firmaya ödüyoruz. Yani bu projede süreç hızlı bir şekilde devam ediyor.” 

GEÇEN YIL AÇIKLANMIŞTI 
Başkan Aydın, geçtiğimiz yıl proje hakkında şu ifadelere yer vermişti: 
“Kentsel tasarım anlayışıyla bu bölgeyi planlayacağız. Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte yürüteceğiz. İçinde meydanlar, kamu, eğitim ve spor alanları, kültür merkezleri ve sosyal donatılar, ticaret mekânları, bankalar, PTT şubeleri… Kısacası insanlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir uydu kent, şehir olacak. Sivas Belediyesi olarak bu projenin ana sorumlusu olacağız. Sizin evleriniz, Bakanlığımızın profesyonel elemanları tarafından tek tek değerlendirilecek. Arsa değerleri ve mülkiyet değerlerini size takdim edeceğiz. Sizin hakkınızı her zaman en önde tutacağız, bundan şüpheniz olmasın.” 

Sivas İrade Gazetesi


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman 7 yıl önce

ne zaman tarih bellimi bari. yoksa oralarda satılık arsalarmı var spekülasyonmu yapılıyor bilelim

Avatar
Ugur ateş 7 yıl önce

Baskanim bu projede cok katli ve mustakil evler nasil neye gore degerlendirilecek arsa m2 kareye goremi yada cok jatli daireye goremi???

Avatar
Sivas 58 7 yıl önce

Hakli ve adil bir yapilasma olacaksa neden olmasin geliselim tabikide

banner182

banner181