Deprem Profesörü'nden dikkat çeken Balıkesir yorumu!

Aralık ve Ocak ayında gerçekleşen Balıkesir depremleri ile ilgili bilgi veren Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir, Sındırgı ve Gönen bölgesindeki kırıklardan korkulması gerektiğini söyledi.

Balıkesir'de büyük deprem olacak şeklinde halk arasında ve gazetelerde yer alan haberlerin dikkate alınmamasını isteyen Ercan, "Karesi Belediyesi'nin bulunduğu bölge, eski yapıların yer aldığı sağlam bir alan üzerine kurulu ve depremde en az etkilenecek bir yer. Balıkesir'de deprem olmayacak demek yanlış. Tabii ki olacak ama hazırlıklı olacağız. Balıkesir, Sındırgı ve Gönen bölgesindeki kırıklardan korkmamız gerekiyor. Balıkesir merkezde büyük deprem olursa, şiddeti de 7 olur. Deprem yanlışı bulur ve bedelini de daima ödetir" dedi.

Balıkesir'de 20 yılda bir 6-7 şiddetinde bir deprem olması gerektiğini kaydeden Ercan, "Bigadiç ve Kepsut dolaylarında orta şiddette bir deprem olursa şaşırtmaz. Balıkesir'de 6.5 şiddetinde deprem 75 yılda bir, 7 şiddetinde ise 100 yılda bir olur. Gazetelerde ve halk arasında söylenen büyük deprem olacak kaygısına katılmıyorum" diye konuştu.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Aygün 6 yıl önce

Zaten 20,75,100 yılda bir olur demiş. Buna gore;Halkın deprem olur demesi normal

banner182

banner181