2018 tapu harcı hesaplama!
2018 tapu harcı hesaplama yöntemleri önceki yıllarda olduğu gibi aynı şekilde devam etmektedir.

Gayrimenkul alım – satım işlemleri sırasında vatandaştan tahsil edilen tapu hizmetlerinin bedeline tapu harcı denir. Bu kapsamda emlak ve gayrimenkul hizmetleri bedeli olarak kamu kuruluşlarından yapılan işlemlerde ise tapu harcı alınmaktadır.

Peki 2018 tapu harcı hesaplama nasıl yapılır ?
  • 100 bin TL olan satışın tapu harcı 2 bin TL
  • 200 bin TL olan satışın tapu harcı 4 bin TL
  • 300 bin TL olan satışın tapu harcı 6 bin TL
  • 400 bin TL olan satışın tapu harcı 8 bin TL
  • 500 bin TL olan satışın tapu harcı 10 bin TL
2018 tapu harcı hesaplama ile ilgili bir diğer önemli husus ise, tapu masrafları kapsamında tapu harcı dışında tapu döner sermaye masraflarıdır.

Tapu harcı hesaplama 2017 yılında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2017 yılı tarifesine göre, tapu döner sermaye tutarı yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile birlikte 82,50 lira olan bedelin de tapu harcı ile birlikte ödenmesi gerekiyordu. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2018 tapu harcı hesaplama oranlarının da önümüzdeki günlerde açıklanması beklenmektedir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181