Parsel nedir ?
Parsel, imar yasalarına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçasıdır. İmar yasalarına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçası olarak tanımlanan parsel, özellikle alan büyüklüğü hesaplamasında kullanılan bir terimdir.

Bir parselin bir ya da birden çok sahibi olabilir. Sahipler kişi olabileceği gibi; kuruluş, devlet ya da vakıf gibi organlar da olabilmektedir.

Diğer bir tanıma göre de; sınırları haritalarda belirlenmiş arazi parçasına parsel denir. Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cepheye parsel cephesi, binanın ön cephe hattı ile arka cephe hattının en uzak noktası arasındaki uzaklığa parsel derinliği denir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
takipçi 6 yıl önce

parsel nedir diye düşünenler için faydalı bir bilgi olmuş, teşekkürler

Avatar
Ufuk 6 yıl önce

Merhaba hisse tapularda bize dusen tapuda 9560 yaziyor bunu 117 kisiye bolmusler evin on cephesinden arka cephesinin arasi 12 mtre olcumde bir diger taraftan bir yanda bir yana 9 mtre 5 cm geliyor ikinci kat ise 1030 mtre yine onden arkaya cepheye 12 mtre yani bu durumu nasil anlayamadik

Avatar
Ömer 5 yıl önce

2224 parsel nedemektir

banner182

banner181