Tapu masrafları 2018!
Gayrimenkul ve taşınmaz mülk satışlarından doğan tapu masrafları alıcı ve satıcı tarafından beyan edilen değer üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanmakta olup, binde 20 oranında alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmektedir.

Tapu masrafları alıcı ve satıcı arasında yapılan bir anlaşma ile bir kişi tarafından da ödenebilir. Eğer özel bir anlaşma yoksa alıcı ve satıcı ayrı ayrı binde 20 oranında tapu masraflarını paylaşabilir.

Tapu masrafları 2018 yılında değişir mi?

Tapu masrafları veya tapu harçları belirlenen yasalara göre artış ya da azalış gösterebilir. Örneğin 2013 yılında yüzde 4 olan tapu harcı 2014 yılında yüzde 6'ya çıkması söz konusu değildir. Tapu Harçlarının artışı senelere tabi olmayıp Tapu Müdürlüğünün belirlediği tarife üzerinden devam eder ve bu yönetmelik değişmedikçe kaç sene geçerse geçsin tapu masrafları aynı oranda kalır.

Bu kapsamda tapu masrafları 2018 tarifesi de geçerli olan yüzde 4 oranı ile hesaplanmaktadır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tapu Masrafları 6 yıl önce

tapu masrafları indirime gitmeli!! yetkililer duysun

banner182

banner181