Haziran ayında Tekirdağ'da 2 bin 818 konut satıldı!
Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Haziran 2016 tarihinde Tekirdağ'da 2 bin 818 konut satıldı.

TEKİRDAĞ'DA SATIŞLAR ARTTI
Tekirdağ'da 2016 yılı haziran ayı içerisinde gerçekleşen konut satışları 2 bin 818 olarak açıklandı. Açıklanan bu konut satışlarında, bin 188'i ilk satış, bin 630'u ise ikinci el satış olarak gerçekleşti. Böylelikle Tekirdağ 2 bin 818 konut satışı ile en çok konut satışı gerçekleştirilen iller arasında 8. sırada yer aldı.

İPOTEKLİ SATIŞTA 7. SIRADA
Tekirdağ'da 2016 Haziran ayı içerisinde, ipotekli konut satışları ise bin 95 konut satışı olarak gerçekleşti. Tekirdağ'da toplam konut satışları içinde, ipotekli satışların oranı ise %38,9 oldu. Tekirdağ ili Türkiye'deki ipotekli konut satışlarında %3'lük payı ile 7. sırada yer aldı. Tekirdağ'da diğer satış türleri sonucunda 1 723 konut el değiştirdi. Türkiye genelinde 2016 yılı Haziran ayında 106 187 konut satıldı. 2 818 konut satışı ile Türkiye'deki toplam konut satışlarının %2,7'si Tekirdağ'da gerçekleşti. Tekirdağ'da 2016 yılı haziran ayı içerisinde gerçekleşen konut satışları 2 bin 818 olarak açıklandı. Açıklanan bu konut satışlarında, bin 188'i ilk satış, bin 630'u ise ikinci el satış olarak gerçekleşti. Böylelikle Tekirdağ 2 bin 818 konut satışı ile en çok konut satışı gerçekleştirilen iller arasında 8. sırada yer aldı. Tekirdağ'da toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %38,9 oldu. Türkiye genelinde Haziran ayında, 36 bin 371 ipotekli konut satışı gerçekleştirilerek, toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı ise %34,3 oldu. Tekirdağ'da 2016 Haziran ayı içerisinde, ipotekli konut satışları ise bin 95 konut satışı olarak gerçekleşti. Tekirdağ'da toplam konut satışları içinde, ipotekli satışların oranı ise %38,9 oldu. Tekirdağ ili Türkiye'deki ipotekli konut satışlarında %3'lük payı ile 7. sırada yer aldı. Tekirdağ'da diğer satış türleri sonucunda 1 723 konut el değiştirdi. Tekirdağ diğer konut satış türlerinde Türkiye'deki konut satışlarından %2,5'lik pay alarak 9. sırada yer aldı.

Konuyla ilgili düşüncelerini aktaran emlakçılar şunları ifade etti: "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yeniden yapılanmaya başladı. Bu yapılanmada, yeni evler site içerisinde, güvenlikli, havuzlu, spor salonlu, otoparklı olarak inşa edildiği için vatandaşlarımızın yoğun talebi oldu. Bunlarda satışlara yansıdı. 15 Temmuz'daki darbe'den dolayı, satışlarımızda azalma oldu. Fakat bu bertaraf edildiği için, vatandaşlar tekrardan konut bakmaya başladı. Bu sevindirici bir olaydır. Bundan sonra satışlarımız yeniden artacaktır" dedi. Bir başka emlakçı'da demokrasi şehitlerimize allahtan rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin diyerek şunları söyledi: "Ülkemiz büyük bir badire atlattı. Bu badirenin devamı olacak mı bilmiyoruz. Olağanüstü hal ilan edilmesine rağmen vatandaşlarımızı etkileyen bir durum söz konusu değil. Sürekli olarak emlak ofisimize gelip, konut soran vatandaşlarımız var. Bizlerde onların bütçelerine göre elimizde bulunan konutlarımızı gösteriyoruz. Tekirdağ'a başta İstanbul olmak üzere birçok ilimizden gelen ve vatandaşlar var. Kimisi yatırım yapmak için, kimiside buraya yerleşmek için geldiklerini ifade edip konut bakıyorlar. Tekirdağ'ı tercih sebeblerini sorduğumuzda ilk olarak, İstanbula yakınlığını, Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade ediyorlar. Huzurlu bir kent'te yaşamanın ömürlerini uzatacağını ifade eden vatandaşlar genellikle yeni yapılanma yeri olan Hürriyet Mahallesinden konut satın alıyor. Ekonomik durumu biraz daha ortalama vatandaşlarımız ise Yüzüncü Yıl Mahallesinde bulunan sitelere yöneliyorlar" dedi. 

İlkay Danacılar / Avrupa Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181