banner4

KFC'den Türkiye atağı!
banner30
Dünyaca ünlü fast food zinciri KFC, Türkiye pazarında atağa kalkıyor. Şirket, 5 yılda 250'si Anadolu'da olmak üzere 400 yeni restoran açmayı planlıyor 120 ülkede 20 binden fazla restorana sahip olan KFC, Türkiye'deki 100. restoranını Sirkeci'de açtı.

Franchise modeli ile büyümesini hızlandırmayı planlayan şirket, 5 yılda 400 yeni restoran daha açacak. 100. restoranının açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Yum! Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, dünya genelinde 13,3 milyar dolarlık cirosuyla Fortune 500 listesinde 228. sırada yer alan Yum'ın sektördeki büyüme potansiyeli nedeniyle Türkiye'yi önemli bir pazar olarak gördüğünü söyledi. Fast food alanında Türkiye'de en hızlı büyümenin Anadolu'da gerçekleştiği bilgisini veren Sami, Türkiye'de yeni restoranlar açarak hızla büyüdüklerini, bu stratejilerinin 2016 yılında da süreceğini kaydetti.

Sabir Sami, Türkiye'de 2014 yılında 77 olan KFC restoranlarının sayısının bugün itibariyle 100'e ulaştığını, yıl sonunda ise bu sayıyı 110'a çıkarmayı planladıklarını dile getirdi. Türkiye'de 5 yılda 400 restoran açmayı hedeflediklerini anlatan Sami, bu 400 restoranın 250'sinin Anadolu'da olmasını istediklerini ifade etti.

''EN HIZLI BÜYÜME ANADOLU'DA''
Yum! Türkiye Genel Müdürü Sami, Türkiye'nin nüfus büyüklüğü, genç yaş ortalaması ve büyüyen ekonomisiyle yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunun altını çizerek, bu yüzden yemek sektöründe yabancı yatırımcıların sayısının giderek arttığını, bu alanda Türkiye'de en hızlı büyümenin ise Anadolu'da gerçekleştiğini kaydetti.

Fast food restoranlarının toplam pazardaki payının 5 yılda yüzde 30'dan yüzde 50'ye yükseldiğini, bu büyümeden Yum'ın KFC markası ile ciddi oranda pay almak istediğini vurgulayan Sami, Türkiye'deki büyüme stratejilerine bu yıl franchise sistemini de eklediklerini belirtti ve ilk franchise restoranı Diyarbakır'da açtıkları bilgisini verdi.

Sabir Sami, Anadolu'daki potansiyeli de bu iş modeli ile değerlendireceklerini belirterek, franchise sistemiyle açılacak bir restoranın girişimcilere maliyetinin, lokasyon ve diğer etkenlere bağlı olarak 700 bin lira ile 1,2 milyon lira arasında değiştiğini ifade etti. Türkiye'de yeme içme sektörü yılda yüzde 2-3 büyürken, hızlı yemek sektörünün yüzde 25 gibi yüksek bir oranda geliştiğini belirten Sami, "Türkiye'deki bu ciddi potansiyeli gören Yum, yatırımlarını hızlandırdı.

Mevcut restoranlarındaki mutfak teknolojisinin yenilenmesi, insan kaynaklarının güçlendirilmesi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesine odaklandı" şeklinde konuştu. Dünyada geçen yıl 2 binin üzerinde mağaza açtıkları bilgisini veren Sami, aynı dönemde KFC'nin en çok büyüme gösterdiği ülkenin Rusya olduğu, Türkiye'nin ise ikinci sırada geldiği bilgisini verdi.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36

banner7