Yabancı yatırımcılar rotasını Türkiye'ye çevirdi!
Tamamlanmış projeleri; Evila, Olimpa Rezidans, Kent Ariva, Olimpa AVM, Meva Evleri ve devam etmekte olan Olimpa Park Plus ile sektörde adından söz ettiren Fuzul Grup, yurt dışında da önemli yatırımlara imza atıyor. Fuzul Grup’un yeni markası Nevita, geçtiğimiz aylarda ilk ofisini Riyad’da açtı.

Uzun süredir Ortadoğu coğrafyasından yatırım çektiklerini ifade eden Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, bölgede diğer ülkelerdeki siyasi istikrarsızlıklar Türkiye için büyük bir avantaj sunuyor. 2011’de gayrimenkul sektöründe hızlanan Körfez ülkelerinin yatırımının bu yıl da devam ettiğine dikkat çekti.

Akbal,  “Seçim sonrası süre gelen bir takım belirsizliklere bağlı olarak iç piyasada yazın da verdiği bir rehavetle durgunluk hakim. Fakat yabancı yatırımcı girişi bu durumu etkilemiyor. Yabancı sermayedarlar için İstanbul’da yatırım fırsatları devam ediyor. Özellikle İstanbul’da mega projelerin yer aldığı BaşakşehirKağıthaneHalkalıKüçükçekmece gibi AvrupaYakası’nda belirli bölgelere Körfez sermaye yatırımı sürüyor. Bu da bize doğru yatırımın her zaman sattığının en büyük göstergesi” dedi.

"Yatırım potansiyeli mevcut"
Akbal, “Türkiye her zaman Körfez ülkesi yatırımcıları için ilgi odağı oldu. Ancak bugüne kadar daha çok Katar ve Kuveyt gibi ülkelerin yatırımcıları ülkemize geliyordu. Biz Nevita ile yeni pazarlara da giriş yapmış olduk. Bahreyn ve Suudi arabistan gibi ülkelerde büyük yatırım potansiyelleri mevcut. Biz potansiyel taşıyan bu ülkelerin yatırımcılarına ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız sadece Körfez ülkelerinin yatırım grupları ve bağımsız yatırımcılarına konut satmak değil. Aynı zamanda önemli iş ortaklıkları da gerçekleştirmek ve birlikte yeni projelere imza atmayı da hedefliyoruz” dedi.  

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181