Kanal Tokat Projesinin temeli atıldı!
Tokat Belediyesi’nin Kanal Tokat projesi temel atma töreni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yatırımların, hizmetlerinden ardından sözü 16 Nisan referandumuna getirdi ve mevcut sisteminin yetkisi olmasına rağmen sorumluluğu olmadığını vurguladı. Milletten daha büyük güç olmadığını dile getiren Yılmaz, "Milletin yanında tek adamın gücü olmaz. Millet kimin yanında olursa güç onda. Kendine güvenirsen, millete güvenirsen bu getirilecek sistemin hiçbir hatası yoktur." dedi.

Bakan İsmet Yılmaz ve Ahmet Arslan Tokat Havalimanında saat 14.35 sularında Bakanlığın TC-LAK uçağı ile iniş yaptı. Tokat protokolü, Vali Cevdet Can, Milletvekilleri Coşkun Çakır, Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt ve Kadim Durmaz öncülüğünde Bakanlar çiçeklerle karşılandı. Tokat Milletvekili Celil Göçer ise yurt dışı görevi nedeniyle Tokat’ta bulunamadı.

Havalimanındaki karşılama sonrasında Tokat Belediyesi'nin Kanal Tokat Projesinin temel atma töreni için Atatürk Köprüsü güzergâhına geçildi. Güzergâhta karayolları personeli araç ve gereçleri ile saf tutup bakanları selamladı. Kanal Tokat projesi için temel atma töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, 15 Milyon TL’lik projenin şehre birçok katkı sağlayacağını belirtti.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yaptığı konuşmada; “Bugün burada sayın Bakanlarımızla, Milletvekillerimiz ve kıymetli vatandaşlarımızla beraber Kanal Tokat Projesinin temel atma töreninde bir aradayız. Yapımına başladığımız Kanal Tokat projesi ilimize çok şeyler katacak. Tokat'ta ki sosyal alanları spor dinlenme tesisleri girişimcilik faaliyetleri ile istihdamı sağlayacak. Bu Proje kardeşlik projesidir. Hıdırlık köprüsü üzerinde halkımızın bir arada kardeşlik içinde buluşmasıdır. Hıdırlık köprüsü bizim için bir kardeşlik köprüsüdür. İnsanımızın da iyiye güzele bakmasına vesile olan bir proje olacağına inancım tam. Hiç bir zaman kardeşliğimizin zarar görülmesine asla izin vermeyeceğim. Tokat Anadolu kardeşliğinin mayasıdır.

Tokat Belediyesi tarafından yapımına başladığımız bu proje ile ırmağın seviyesini 2 buçuk metre kadar yükselterek kayıkların yüzeceği bir hale getirilmesini amaçladık. Kayıkların yüzmesinden ibaret değil, bu proje Tokat'a büyük bir ivme kazandıracağına da inanıyorum. Kanal Tokat projesini kent dokusuna uygun hale getirerek Eylül ayı sonu gibi de bitirmeyi planlıyoruz. Kanal Tokat projemizde gezi, koşu yolu, bisiklet parkurlarından oluşan 15 milyon (TL)’ye mal olacak yatırımın temellerini bugün birlikte atacağız. Kanal Tokat projesi şehrimize yeni ufuklar açacak, Tokat'a yeni vizyonlar katacak . Yeme içme mekânlarını burada buluşturacağız. Firmamız bir aydır çalışmalarına başladı. Tokat'a yakışan güzel bir proje olacağına canı gönülden inanıyorum. Şehrimizin de ülkemizin de müreffeh muasır medeniyetler seviyesinde olacağına inancım tam. Tokat şehrimize yeni bir vizyon katacak Tokat'ımızın da istikbali için büyütmek geliştirmek hepimizin önemli vazifesi. Hükümetimizin döneminden itibaren bu güne kadar 15 yılda ülkemizde aldığı mesafeler parmak ısırtan işlere imza atmıştır. Bugün burada bulunan ve emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kanal Tokat projesi hayırlı uğurlu olsun” dedi. Milletvekili Coşkun Çakır’ın selamlama konuşmasının ardından söz Bakanlara bırakıldı. Bakan Ahmet Arslan buradaki konuşmasında kendi Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki hizmetler, yatırımlar ve müjdeyi Tokat-Niksar karayolunun 12.kmlik kısmının açılış töreninde izah edeceğini söyleyerek sözü Bakan Yılmaz'a bıraktı.

TOKATLILARA ÖVGÜ
Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz konuşmasında Tokatlılardan övgü dolu sözlerle bahsettikten sonra Tokat'ın komşusu Sivas ilinden olmaktan ötürü memnuniyetlerini dile getirdi. Sonrasında sözü 16 Nisanda yapılacak halk oylamasına getirdi. "Bu milletin yanlışta buluştuğu görülmemiştir" dedi. Yüzde 50 ve üzeri oy almak için uzlaşmanın aranacağını vurguladı. "Evet" demekle istikrarın geleceğini izah etti, geçmişten örnekler verdi ve "Türkiye ne zaman büyüdü ise tek parti hükümetlerinde büyümüştür." dedi. Bu gelen sistemin hukuk devleti ilkesine uygun olduğunu anlatan Yılmaz, şimdiki sistemde kuvvetler ayrılığı olmadığı şöyle anlattı: "Hukuk devletinde kuvvetler ayrılığı esastır diyoruz. Meclis kendi işini, yürütme de hükümet de kendi işini yapsın diyoruz. Ben şimdi Sivas milletvekiliyim. Meclise gidiyorum yasa çıkmasında oy kullanıyorum, yasanın oluşmasına etkim var, aynı zamanda 65'inci hükümetin milli eğitim bakanıyım da ve yürütme görevini de ifa ediyorum. Yani hem yasamada varım hem yürütmede varım. Peki bu şekilde kuvvetler ayrılığı nasıl oluyor? Türkiye'deki bu sistem kuvvetler ayrılığı değildir. Şuanda parlamento hükümetin yönetimindedir. Kanun tasarısını kim verir, bakanlar kurulu verir. O halde meclis kime çalışıyor, hükümete çalışıyor, bakanlar kuruluna çalışıyor. Dolayısıyla burada kuvvetler ayrılığı var diyemeyiz. Ama yeni sistemde kuvvetler ayrılığı olsun diyoruz." Yılmaz, mevcut sisteminin yetkisi olmasına rağmen sorumluluğu vermeyen bir sistem olduğunu vurguladı. Milletten daha büyük güç olmadığını dile getiren Yılmaz, "Tek adam" diyorlar. Tek adam kendi başına hükümetin başına geçmiyor ki. Tek adama hükümetin başına geç diyen kim; millet, halk. Bu durumda kusur tek adamda mı olur halk da mı olur? Millete uyacaksın, milletin dediği doğru. Ama millete 'Sen hata yapıyorsun' diyemiyor da buradaki adama kızıyor. 'Millet ölümüne seni niye destekliyor?' iyi de bunda Tayyip Erdoğan'ın ne kusuru var. Millet yanında tek adamın gücü olmaz. Millet kimin yanında olursa güç onda. Ne dedi 15 Temmuz akşamı, 'Ben milletten daha büyük bir güç görmedim.' Dolayısıyla güç millete, hiç kimsede güç yok. Kendine güvenirsen, millete güvenirsen bu getirilecek sistemin hiçbir hatası yoktur." diye konuştu.

BİTİŞ GÜNÜ ERKENE ALINDI
Konuşmanın bitiminde Bakanlara hediye takdiminin ardından temel atmaya geçildi. Bakanlar işin bitiş tarihini 26 Ağustos tarihinden öncesine 15 Ağustos'a çektirdiler ve butona hep birlikte basıldı. Tokat Niksar Karayolunun yapımı tamamlanan 12 km.lik kısmının açılışı için gerçekleştirilen törende NİKSAR-ÜNYE KARAYOLU talebi için vatandaşların pankartları öne çıktı.

Tokat Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181