Tokat'ın 30 yıllık çöp alanı dönüşümle park olacak!
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Vahşi çöp depolama alanı ıslah projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. Proje ihalesinin yapıldığını belirten Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada; “Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gayreti içerisinde hizmetimize devam ediyoruz. Tokat Belediyesi olarak önceliğimiz çevre duyarlılığı. Tokat’ımızın 30 yıl boyunca çöp dökülen bir alanı vardı. Eski sigara fabrikası karşısında yıllardan beri çöpler bu alana dökülüyordu. 3 yıla yakın zamandır şehrimizin çöpleri Turhal Kuşoturağı bölgesinde yaptırmış olduğumuz çevre dostu alanda depolanıyor. Ancak 30 yıldır dökülmüş vahşi çöp alanında ise proje oluşturarak, çevreye verdiği zararı önleyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde projemizi onaylattık ve bu alandaki çöpü tamamen kaldırarak, üzerini park haline getireceğiz. Yaklaşık 3 Milyon 900 Bin TL’lik bir rakama mal olacak. Bu projemizin ihalesini yaptık. Firmamız resmi süreçler tamamlandığında bu alanda hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayacak. Kazovanın incisi bu güzel mevkimizde ki çöp dağları ortadan kalkacak, tertemiz bir park haline gelecek. Hem şehrimize güzel bir park alanı kazandırmış olacağız hem de çevreyi bu kirlilikten kurtarmış olacağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tokat Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181