Başkan Ergün Turan, Tokat'ta 469 konutluk projeyi yerinde inceledi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Tokat’ta inşasına yeni başlanan 436 konutluk projenin şantiye alanında incelemelerde bulundu. Projenin, yatay ve yerel mimari ile inşa edileceğini belirten Turan,  “İdare olarak yol haritamızdaki en önemli unsurların başında yatay mimari geliyor.  ‘Şehirlerdeki en yüksek binalar TOKİ binaları olmayacaktır’ diyoruz. Pek çok ilimizde bu bakışı yansıtacak önemli projeler başlattık ve bitiriyoruz” dedi.

İnşasına başlanan proje ile yeni bir yaşam alanın yeni bir mahallenin oluşacağına vurgu yapan Turan, TOKİ’nin son 3,5 yıldır mahalle kültürünü yansıtan projeler inşa ettiğini söyledi.   

“Tokat’ta 5 bin 71 konutun inşasına başladık”
Ülkemizin dört bir yanında dar gelirli konuta erişmekte zorlanan vatandaşların barınma sorununu karşılamak için çalıştıklarını vurgulayan Turan, “Bugüne kadar Tokat ilimizde 5 bin 71 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 3 bin 668’ini tamamladık” dedi.

Tokat’ta konuttan sosyal donatıya birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Turan, “Tokat ilimizde bugüne kadar 24 şantiyede 5 bin 71 konutun yapımına başladık. 3 hastane, kütüphane, 4 cami, 8 ticaret merkezi, 3 ilkokul, spor salonu, sağlık ocağı ve sevgi olmak üzere 520 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181