TOKİ Tokat Kaledibi kentsel dönüşüm projesi kent kimliğine bürünecek!
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ konutlarındaki son gelişmeleri "Anadolu Soruyor" programında Sinan Burhan, Tokaf'tan Hüseyin Kömür ve Anadolu Yayıncıların katıldığı programda anlattı. "Tokatlılar rahat olsun, Tokat'ta emekliliklere yönelik yapılacak konut inşaatının müteahhitten doğan sıkıntıdan dolayı fesih ettik. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu konutları zamanında bitireceğiz" diye konuştu.

Birçok vatandaşı ev sahibi yaparak hayallerine kavuşturan TOKİ'nin Başkanı M. Ergün Turan, TRT Haber, TRT Türk ve 30 yerel-bölgesel kanalda ortak yayınlanan Anadolu Soruyor programına konuk oldu. TOKİ"nin amacının sosyal konut üretmek olduğunu anlatan Turan, stadyum, hastane, okul ve öğrenci yurtlarını da Türkiye'ye kazandırdıklarını, TOKİ'nin ürettiği konutların dünyaya örnek olduğunu söyledi. Hüseyin Kömür'ün emeklilerin Tokat'ta zor durumda kaldığını, müteahhidin işi bıraktığını hatırlatması üzerine Turan, TOKİ"nin orta ve uzun vadeli hedeflerine de değinen Turan "TOKİ kentsel dönüşümde çok iddialı. Tarihi eserlerin onarımına kredi veriyor, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Yatay Mimari, Yöresel Mimari ve Yerel Mimari özelliklerini koruyarak yeni şehirler inşa ediyoruz, şehir içinde kalmış sanayi sitelerinin şehir dışına taşınmasını destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

DÖNÜŞÜM TÜM İL MERKEZLERİNDE BAŞLATILMALI 
TOKİ Başkanı Turan, önümüzdeki 5 yıllık dönemde tüm büyükşehirlerde ve il merkezlerinde henüz başlatılmadı ise birer kapsamlı dönüşüm projesi çalışmalarının geliştirilmesinin, çalışmaları devam eden bölgelerde ise özellikle deprem olgusu da dikkate alınarak yeni etapların hayata geçirilmesinin hedefleri olduğunu söyledi. Hüseyin Kömür"ün 'Tokat Kaledibi'nde kentsel dönüşüm uygulaması var. Kentsel dönüşümleri şehrin kimliğine göre mi yapıyorsunuz? Her şehrin kendi kimliği korunmalı' sorusuna ise Turan; "Kaledibi'nde ki kentsel dönüşüm uygulamasını şehrin kimliğini dikkate alarak yapacağız, Bursa'nın durumunu, Tokat'ın tarihi serüvenini göz önünde bulundurarak kentsel dönüşüm uygulamaları yapıyoruz" dedi. Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan'ın izleyicilerden gelen soruları TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'a sordu ve izleyicilerin merak ettiği konularda Anadolu Soruyor programında cevabını buldu.

Sırrı Sürer / Tokat Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 7 yıl önce

Tarih yok laf çok

banner182

banner181