Başkan Turan şantiyeleri 'Drone'la inceledi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayabaşı'nda mahalle konseptinde inşa edilen beş etaplık, 2 bin 512 konutluk projeyi denetledi. TOKİ Başkanı Turan, İstanbul'un en büyük konut alanı olan Başakşehir ilçesi Kayabaşı bölgesinde, yapımı devam eden 2 bin 512 konutluk şantiyede incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan, Kayabaşı 18. bölgede, 2 etap halinde yapımı süren ve geniş peyzaj alanlarıyla öne çıkan bin 217 konutluk proje alanını da gezdi.

'DRONE'LA İNCELEME

Şantiyeleri, havadan çekim yapan 'drone' görüntüleriyle de izleyen Turan, projelerin arazinin topografyasına uyumunu kontrol etti. TOKİ Başkanı Turan, daha sonra Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ile TOKİ tarafından inşa edilen 'Arnavutköy Belediyesi Yönetim Merkezi" şantiye alanına giderek çalışmaları yerinde gördü, yetkililerden bilgi aldı. Söz konusu proje kapsamında belediye hizmet binası, kültür merkezi, ev lendirme dairesi ve ticaret merkezi binaları yapılıyor.

Küçük esnafa yaşam alanı oluşturuluyor

İnşaat alanı 85 bin metrekare olan projede, 26 bin metrekare peyzaj alanı planlandı. Proje, kamu binaları açısından örnek olacak. Mahalle konseptinde, 5 etaptan oluşan proje tamamlandığında, sosyal donatıları ve küçük esnafın yer alacağı ticari birimleriyle yeni bir yaşam alanı oluşacak. TOKİ, önceki gün de Ankara Mamak'ta üç mahalleyi kapsayan alanda hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesiyle yaklaşık 4 bin konut inşa edeceğini açıklamıştı.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181