Başkan Turan, Uşak Tabakhane bölgesi kentsel dönüşüm projesini yerinde inceledi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, eski Tabakhane bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve projeyi sürdüren inşaat firmalarının yetkililerinden bilgi alan Turan, yaklaşık 430 bin metrekarelik alanda iki etap halinde gerçekleştirilen projenin önemine işaret etti. Proje maliyetinin yaklaşık 450 milyon lira olduğunu belirten Turan, projenin Türkiye'de kentsel dönüşümün en iyi örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Bölgede bin 51 konut 923 adet de işyeri inşa edildiğini, okul, sağlık ocağı, cami gibi donatıların tamamlandığını belirten Turan, "Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Sanayi bölgesi yeni modern bir yaşam alanına dönüştü. Uşak'ı bölge iller arasında diğer illerden bir adım öne çıkartıyor. Uşaklılar projeye destek çıktı ve bugüne gelindi. Her gelişimde heyecan duyuyorum. Yaklaşık 1,5 ay sonra teslimler yapılacak, konut sahipleri ve dükkan sahipleri yerleşecek. Projenin şehrin ekonomisine ciddi canlılık getireceğini düşünüyorum. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın Toplu Konut İdaresi “TOKİ” ile çok yakın diyalog içinde olduğunu vurgulayan Turan, zaman zaman birbirlerini iş için zorladıklarını fakat bu dertlenmelerin sayesinde çok güzel ve başarılı bir projenin ortaya çıktığını belirtti.

Kentsel dönüşüm projelerinin önemine değinen Turan, "İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda da ifade ettim. Kentsel dönüşüm projelerini doğru yürütmek zorundayız. Bakın burası çok güzel bir örnek. Devlet buradan para kazanmadı, aksine sübvanse etti. Kimse burada bir şey kazanmak istemedi ortaya çok güzel bir eser çıktı. Doğru başlarsak doğru işler yapmış oluruz." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Cahan da projenin önemini anlatarak, kentin yeni cazibe merkezi olacak bölgenin kent ekonomisine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181