Başkan Turan, 'Yaralarımızı sarıp önümüze bakmalıyız'!
Ekonominin temellerinin sağlam olduğuna dikkat çeken Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, inşaat sektörünün öncüsü olarak vatandaşın taleplerini bildiklerini, artık çalışma vakti olduğunu söyledi. Turan, "Bu dönemden önce hedeflerimiz ne ise bugün de odur. 60 bin konut üretim hedefimiz var. Var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

'Yaralarımızı sarıp önümüze bakmalıyız' diyen Turan, şöyle devam etti:

"Yaşanan bu darbe girişimi; ülke olarak hepimizi çok üzmüştür. 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve istiklaline darbe vurulmaya kalkışılmıştır. Yaşanan bu alçakça girişim emellerine ulaşamamış, vatandaşlarımız topyekûn bu alçak girişime dur demiştir. Artık yaralarımızı sarma, daha çok çalışarak, hedeflerimizi gerçekleştirme zamanıdır.

2023 hedefi tam gaz
Ülkemiz, istikrarlı bir şekilde her alanda daha iyiye doğru gidiyor. Bizde TOKİ olarak, dün olduğu gibi bugün de sorumluluğumuzu biliyor ve buna göre hareket ediyoruz. Yaşanan bu darbe girişimden sonra, yaralarımızı sarıp önümüze bakmalıyız. Ülkemiz ve milletimiz için kurum olarak ortaya koyduğumuz hedeflerimize ulaşmak için var Duygu Erdoğan gücümüzle çalışmaya devam ediyor ve edeceğiz."

Ekonominin özellikle siyasi istikrar ile küresel kriz dalgalarını teğet geçtiğini vurgulayan Turan, "Ülkemizin ekonomisi gerçekten sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Bugünde ülkemizin ekonomisi sağlam temeller üzerine kurulduğundan bu süreçten fazla etkilenmeden çıkmıştır. Konut ve inşaat sektörünün öncüsü olan bir idare olarak vatandaşlarımızın taleplerini biliyoruz. Vatandaşlarımızın bu taleplerini gerçekleştirmek için önümüze bakıp var gücümüz ile çalışmalıyız" diye konuştu. Başkan Turan, hedeflerle ilgili şu bilgileri verdi:

İdare olarak 2016 yılında 60 bin konut üretiminin hedefini koymuştuk. 2016 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 36 bin konut konutun ihalesini tamamladık. TOKİ olarak bu süreçten sonra vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan barınma sorunu gidermek, kısa vadede 2016, uzun vadede 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek için normale dönüp var gücümüzle konut üretimine devam edeceğiz.

Şunu da belirtmek isterim; Ülke olarak yapılan bu darbe girişimine karşı ayakta durduk. Demokrasimizin bekçileri olduk. Yaşanan bu darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim."

Duygu Erdoğan / Milliyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181